Noul computer tomograf de la Spitalul Judetean Prahova ar putea fi functional din 25 ianuarie


Tomograful achiziţionat recent de Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti va fi pus în funcţiune cu întârziere, după ce membrii Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) au uitat să facă inspecţia şi să-şi dea avizul.

La sediul Consiliului Judetean Prahova a fost convocata o analiza a stadiului finalizarii lucrarilor de punere in functiune a tomografului „TOSHIBA”. Aparatul in valoare de aproape doua milioane de lei a fost achizitionat integral cu ajutorul fondurilor de la forul judetean si transportat la Spitalul de Urgenta din Ploiesti la jumatatea lunii noiembrie 2012.

Secretarul general al Consiliului National de Control al Activitatilor Nucleare, Bogdan Craciunoiu, institutie care avizeaza astfel de aparaturi sustine ca tomograful va fi pus in functiune din data de 25 ianuarie, asta dupa ce autoritatile judetene au apelat la primul ministru dupa ce s-a constatat tergiversarea procedurilor de autorizare.

Tomograful va fi folosit in regim de gratuitate pentru pacientii internati in unitatea sanitara, si pentru urgente, iar cei care sunt trimisi de medici pentru astfel de investigatii vor plati. In paralel cu noul aparat va mai functiona, timp de un an, si vechiul computer tomograf. La Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, cel mai mare din judetul Prahova, lunar sunt realizate in jur de 1.000 de tomografii. 
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a comment