Cutremur de 4,8 pe Richter în Vrancea . A fost simtit si in Prahova


Un nou cutremur a avut loc miercuri seara. Seismul a avut 4,8 pe scara Richter şi s-a simţit şi în Prahova , la Ploiesti,Baicoi si Mizil .

 

Un cutremurul a fost înregistrat miercuri seara la o adâncime de 107 de kilometri, în zona Vrancea. Seismul a avut loc la 22.45 şi s-a simţit şi în Bucureşti. Institutul National pentru Fizica Pamantului informează că seismul a fost în apropiere de Covasna (39km),Ramnicu Sarat (48km),Focsani (52km),Targu Secuiesc (52km),Buzau (58km).

“A mai fost un cutremur similar in martie tot in acest an, tot de 5. Zonele cele mai afectate pentru cutremurele de acest tip sunt zonele dinspre Moldova si Campia Romana, Focsani, Bucuresti, Ploiesti, Iasi, zona situata in afara arcului carpatic. Anul acesta este ceva mai activ fata de anii precedentii. Nu cred ca aceasta activitate ar iesi prea mult din regimul activitatilor din Vrancea, nu as considera ca este un semn ca ar veni un cutremur mare, insa zona Vrancea e capabila sa produca cutremure mari”, a spus la România TV Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Iniţial, pe INFP s-a anunţat că seismul a fost de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 100 de kilometri, în zona Munteniei. Institutul National pentru Fizica Pamantului a spus în prima fază că seismul a fost în apropiere de Baicoi (6km), Plopeni (10km),Boldesti-Scaeni (12km), Ploiesti (15km), Moreni (20km).

sursa:www.rtv.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s