Vrem o minune…la Zagreb .


foto:jurnalulph.ro

” Lupii galbeni ” vor juca mâine la Zagreb, meciul retur din play offul Europa League impootriva echipei gazda Dinamo.
Dupa ce au pierdut acasa (cu scorul de 3-1) “gazarii ” au nevoie de o minune împotriva campioanei Croatiei.
Ploiestenii au plecat spre Zagreb cu un moral excelent dupa victoria de la Craiova, victoria ce a dus Petrolul pe prima pozitie în liga 1.
Privind în trecut, în partida tur croatii au avut mult noroc, profitând de ratarile galben -albastrilor.
Petrolul nu se poate baza pe “turnul de control ” al apararii, Geraldo Alves, portughezul fiind suspendat pentru eliminare din tur.
O alta problema a aparut în cazul portarului Peterson Pechana, brazilianul resimtindu-se dupa accidentarea la umar, avuta duminica la Craiova, în cazul nefericit în care nu va fi apt pentru joc, titulari vor fi Paul Cobrea sau Mirel Bolboasa.

Un nou episod Plzen?

În turul 3 dupa egalul din tur cu cehii de la Viktoria Plzen (scor 1-1), cârcotasii vedeau drept victima sigura Petrolul în Cehia…
Printr-o determinare si ambitie unica…”lupii ” au rasturnat toate calculele hârtiei, zdrobind Viktoria cu 4-1, realizând cea mai frumoasa surpriza din turul 3 al Europa League.

De astea vor avea nevoie (si) mâine ” lupii ” multa ambitie si determinare, Dinamo Zagreb fiind usor de depasit în faza defensiva printr-un joc rapid, acest lucru fiind demonstrat si la Ploiesti, jocul lor de pe ” Ilie Oana ” fiind mai slab decât al celor de la Viktoria Plzen, chiar daca rezultatul fiind altul, croatii având 3 ocazii transformate în gol.
Macar victorie de moral…
În urma cu un an în aceeasi faza  a Europa League, Petrolul pierdea în Tara Galilor cu un neverosibil 5-1 în compania surprizei din Premiere League, Swansea Londra.
În meciul retur petrolistii au dat dovada de determinare si au învins la Ploiesti cu scorul de 2-1 dupa un meci dominat clar de Petrolul.
Revenind la meciul de mâine, în urm? cu 47 de ani, campioana României Petrolul Ploie?ti a întâlnit în dubla mansa pe Dinamo Zagreb.
Primul meci s-a disputat la Zagreb, Dinamo câstigând cu 5-0, în meciul retur gazarii au obtinut o victorie de orgoliu scor 2-0, ziarul Sportul Românesc a titrat înainte de partida retur “Macar o revansa, daca nu calificarea”.

Mutu si Mustivar cred ca se poate .

” Înca nu ne-am spus ultimul cuvânt. Mergem la Zagreb sa câstigam, indiferent ca ne vom califica sau nu. Abordam acea partida pentru a învinge, va asigur. sansele sunt mai mici acum, însa cât vor fi ele, vom juca sperând sa întoarcem soarta calificarii.” a declarat pentru gsp.ro, Adrian Mutu.

” Mergem acolo si ne calificam. Eu mai cred într-o minune. Mergem la Zagreb si câstigam si sa fortam chiar trei goluri. Lumea zice ca nu prea mai avem sanse, însa trebuie sa speram si sa jucam un fotbal foarte bun.Sa avem si noroc, bine-nteles.” a declarat tot pentru gsp.ro, Sony Mustivar.

Suporterii “lupilor ” merg la Zagreb .

Suporterii “gazarilor ” vor pleca, în aceasta seara cu doua autocare spre Zagreb, pentru a fi al?turi de Petrolul, chiar daca în tur galben – albastrii au pierdut cu 3-1. „Petrolul se sustine indiferent de competitie, indiferent de scor si indiferent de vreme”, acesta fiind mesajul suporterilor care vor lua drumul Croatiei.

Suporterii ploiesteni vor ajunge în capitala Croa?iei cu doar câteva ore înainte de începutul partidei, sperând ca acestia sa fie prezenti si pe stadion, stiut fiind faptul ca fanii croati au fost opriti de catre jandarmi, la Strejnic, în drumul lor spre Ploiesti, în mansa tur si ca autoritatile croate nu vor raspunde cu aceeasi moneda în cazul suporterilor români.

Galeria le poart? noroc .

Suporterii “lupilor ” au fost si în cele doua meci disputate de Petrolul în deplasare, în tururile anterioare ale Europa League.
50 de fani au fost prezenti la Vlore, (în turul 2 preliminar cu Flamurtari), 250 la Plzen, în mansa a doua cu Viktoria.
În cele dou? deplas?ri ” lupii ” au câstigat , la o diferenta de 3 goluri, “traditia” speram sa se mentina si la Zagreb.

Meciul dintre Dinamo Zagreb – Petrolul se va desfasura mâine 28 august a.c. începând cu ora 22.00 ?i va fi transmis în direct de catre Digi Sport 1.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s