Petrolul este lider in Liga 1 dupa victoria de la Craiova . CS U Craiova -Petrolul 0-2


Petrolul a urcat pe primul loc dupa victoria de la Craiova. CS U Craiova - Petrolul 0-2

foto:digisport.ro

Aseară pe stadionul “Ion Oblemenco “lupii galbeni au învins (greu dar meritat) noua promovata  în Liga 1, echipa CS U Craiova cu scorul de 2-0 prin reuşite lui Albin şi Tamuz.

Meciul de la Craiova a început foarte fragmentat în primele 10 minute gazdele primind două cartonaşe galbene pentru fault.

Apoi până la pauză jocul a devenit plictisitor, ambele echipe jucând modest, singură fază importantă a fost a găzăriilor care au avut un gol anulat.

În minutul 25, Albin a şutat pe jos de la marginea careului mingea, mingea s-a dus în poartă dar golul uruguayanului a fost anulat pe motiv de offside la Tamuz, care se afla pe traictoria balonului.

După pauză găzarii şi-au luat rolul în serios şi au dominat clar repriza a doua, marcând şi de două ori.

În minutul 68 Juan Albin a deschis scorul printr-un eurogol din lovitură liberă, dup ace Brac a ieşit total aiurea din poartă şi a primit cartonaş galben pentru henţ.

Petroliştii au mărit diferenţa prin Toto Tamuz în minutul 82, atacantul israelian a înscris lejer din interiorul careului după o pasă dată de Satli.

Tamuz a ajuns la cota 5 în clasamentul golgeterilor, fiind deposit doar de Keseru.

Scor final 2-0, această victorie îi duce pe găzari pe prima poziţie a clasamentului, deasupra Astrei şi a Stelei.

Oltenii rămân în zona retrogradării şi pentru aceştia urmează un alt meci greu, împotriva Astrei, la Giurgiu.

Filmul meciului:

Minutul 4 – Curelea a şutat pe jos de la distanţă, mingea a trecut pe lângă poarta “lupilor “

Minutl 6 – Fanchone a prins un şut puternic de la distanță, dar peste poartă.

Minutul 28 – Băluță, a şutat puternic la colțul scurt, puțin pe lângă poartă.

Minutul 45 + 8 – Curelea trimite cu capul peste poarta lui Pecanha.

Minutul 56 – Şutul deviat a lui Rocha a fost reţinut pe linia porţii cu emoţii de Pecanha

  • Înainte de începutul meciului, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria lui Costică Ştefănescu, “ministrul apărării “al Craiovei Maximă.

CS U Craiova: Brac – Achim, Frăsinescu, Kay, Vătăjelu – Madson, Brandan (Ferfelea) – Băluţă, Nuno Rocha, Bancu (Ivan) – Curelea.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Guimaraes, Fanchone (Satli) – Marinescu, Mustivar – Priso (Mutu), Albin, Astafei (Teixeira) – Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Cartonaşe galbene: Madson ‘7, Frăsinescu ’10, Brandan ’60, Brac ’66, Curelea ’87/Albin ’61.

Declaraţii:

„A fost un meci destul de complicat. Am știut înaintea jocului că va fi greu, deoarece Craiova a făcut investiţii, a luat jucători buni şi avea mare nevoie de victorie în această seară. Au arătat determinare totală şi spirit de sacrificiu şi au fost peste noi din acest punct de vedere în primele 45 de minute”. A declarat pentru Look Tv tehnicianul Petrolului, Răzvan Lucescu

. „Nu cred că Gane va fi demis. Nu sunt în mintea conducătorilor de aici, dar această echipă e la început de drum. A venit din liga secundă, iar jucătorii au nevoie de timp,” a mai spus Lucescu.

Din postura de lider al clasamentului în Liga I, Petrolul e deja cu gândul la returul cu Dinamo Zagreb. „Referitor la meciul de la Zagreb, putem doar să ne pregătim cu toate forţele. Avem şanse de 1,2, 10 sau 15 la sută de calificare, câte sunt, trebuie să fim disperați să le fructificăm. Avantajul însă e de partea croaţilor,” a completat Răzvan Lucescu.

Jerry Gane:

„Pierdem ușor puncte pe greșeli individuale. Răbdarea e un cuvânt delicat în Oltenia, lumea vrea performanță. Campionatul e încă lung, obiectivul nu e compromis, dar e nevoie de muncă. Se discută de demiterea antrenorului când pierzi, dar lucrurile acestea pe mine mă întăresc, am o relație bună cu cei din conducere, nu cred că se pune problema demiterii”, a declarat antrenorul Craiovei la Look TV.

„Sunt dezamăgit, normal că sunt supărat, noi am făcut un meci bun, dar a câștigat echipa cu mai multă experiență. În prima repriză am avut situații bune de a marca, dar ei au fost foarte pragmatici. Brac a fost neinspirat și imediat ne-au taxat, s-a văzut asta. Ne-a clătinat puțin primul gol, ne-a adus puțină teamă și apoi am primit și golul doi pe contraatac”, a mai adăugat Jerry Gane .

Foto:digisport.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s