Jurnalisti agresati la mitingul Pro Antena 3… Jandarmii NU au intervenit


O echipă a B1 TV a fost agresată de participanții la mitingul neautorizat de la Palatul Cotroceni, organizat în sprijinul Antenei 3 și al infractorului condamnat definitiv la 10 ani de închisoare și turnătorului la Securitate Dan Voiculescu. Forțele de ordine nu au intervenit pentru a calma situația sau pentru a-i proteja pe jurnaliști, informează Realitatea TV și B1 TV.

Reportera B1 TV Mădălina Dicu a fost lovită bestial cu picioarele, iar jurnaliștii Realitatea TV și Romania TV au fost agresați verbal. Jandarmii prezenți la fața locului nu au intervenit, deși le-a fost solicitat acest lucru de alți jurnaliști. Nimeni nu a fost legitimat, pentru a se stabili identitatea agresorilor.

Sosiți la fața locului, jurnaliștii au fost agresați verbal și fizic imediat ce s-au apropiat de protestatari. Aceștia au făcut cerc în jurul echipei B1 TV și i-au agresat verbal și fizic. Imediat după acest eveniment au intervenit restul echipelor de filmare, pentru a filma și pentru a încerca să aplaneze conflictul. Și aceștia au fost imediat menințați și agresați fizic și verbal de mulțimea care a devenit între timp violentă. Printre cei agresați se numără, pe lângă echipa B1 TV și jurnaliștii Cristi Dorombach și Cristina Dediu, ambii loviți de către protestatari.

Cristi Dorombach a fost lovit în timp ce încerca să o ferescă pe jurnalista de la B1 TV de furia unui protestatar iar reportera Cristina Dediu a fost lovită, în cap în timp ce operatorul său a scăpat doar pentru că le-a spus protestatarilor că este de la Antena 3. În acel moment a fost lăsat în pace după ce până atunci protestatarii au încercat să-i spargă camera de filmat.

Antenei 3 nu a relatat nimic despre aceste incidente. În schimb, protestatarii au agresat și echipa Antena Stars, despre care nu știau că aparține grupului Intact.

În timpul evenimentelor violente, protestatarii strigau către jurnașiști că sunt toți ”băsiști”. În tot acest timp, deși al fața locului se aflau câțiva polițiști de la Brigada Rutieră și aproximativ 5 jandarmi, aceștia nu au intervenit pentru a aplana conflictul. Forțele de ordine nu au intervenit nici după ce jurnalista B1 TV a sunat la numărul 112 pentru ajutor. La fața locului au mai ajuns doar încă 3 jandarmi din perimetrul Palatului Cotroceni.

Purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei a declarat pentru B1 TV că „în acest moment, participanții s-au pus în plimbarea în jurul Palatului Cotroceni. În interiorul manifestanților există și pro și contra. În momentul în care s-a semnalat un incident, jandarmii au încercat să extragă persoana sau persoanele care au produs incidentul, dar când au ajuns acolo situația se calmase și nu a mai fost nevoie de intervenția lor”.

Jurnalistul Libertatea Cristian Dorombach, cel care a sărit s-o apere pe colega sa Mădălina Dicu, a declarat că „nu a fost numai un individ, a fost o grupare de agitatori care au venit și pur și simplu au atacat și îmbrâncit orice altă echipă a oricărei alte televiziuni ce relata de aici. Câțiva oameni au venit, au făcut cerc în jurul reporterilor și au început să îi agreseze și să îi lovească. Am intervenit în momentul în care Mădălina a luat un picior în spate, în acel moment am intervenit și am tras de acolo o persoană care era recalcitrantă și mai departe alte persoane au venit și ne-au dat la o parte. Nu au fost forțe de ordine în zonă, după cum se poate vedea sunt doar câțiva agenți de la poliția rutieră. La câteva minute bune au apărut trei jandarmi”.

”Noi am ajuns acolo să ne facem meseria. Un protestatar m-a lovit cu piciorul în spate. I-a jignit și pe ceilalți jurnaliști. Mulți operatori au spus că sunt de la Antena 3 și au fost lăsați în pace, deși nu toți erau de la această televiziune. De asemenea au fost jigniți și alți protestatari”, a spus Mădălina Dicu, pentru B1TV.

Protestul a fost convocat de jurnaliștii Antena 3, după ce fondatorul trustului din care fac parte, turnătorul la Securitate Dan Voiculescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) și judecătorii au dispus și confiscarea mai multor sume de bani, terenuri și clădiri, printre care unul în care funcționează postul de televiziune.

Circa 2.000 de persoane, în majoritate pensionari, s-au adunat duminică după-amiază în zona Palatului Cotroceni, la o manifestaţie pro-Antena 3, după un anunţ prin care jurnaliştii acestui post TV anunţau că ies “la plimbare” în zona respectivă şi că oricine “este binevenit” să facă acelaşi lucru, informează Mediafax.

Citeste mai multe aici : www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/suporterii-antenei-3-si-ai–infractorului-voiculescu-au-agresat-jurnalisti-la-mitingul-neautorizat-de-la-cotroceni–fortele-de-ordine-nu-au-intervenit-345874

sursa:romanialibera.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s