Primul caz de Ebola in Romania ? Ministerul Sănătăţii a remis publicitatii un ANUNT OFICIAL


FOTO:RTV.NET

Duminică a apărut primul caz de suspiciune de Ebola din România. Un bărbat de 51 de ani din Ploieşti, care a manifestat temperatură şi probleme ale tractului digestiv, a fost trimis de la Spitalul Judeţean din localitate la Bucureşti, pentru investigaţii specifice, după ce acesta a afirmat că s-a întors recent din Nigeria, unde este epidemie de Ebola.

ANUNŢ OFICIAL al Ministerului Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii a făcut un anunţ oficial duminică, după ce un pacient suspect de Ebola a fost transferat de la Ploieşti la Bucureşti pentru investigaţii amănunţite.

“Avand in vedere informatiile mass-media privind cazul pacientului de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari:

In aceasta dimineata, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Ploiesti s-a prezentat o persoana adulta in varsta de 51 de ani cu simptome de febra, greata, varsaturi si diaree hemoragica. Avand in vedere ca, in urma efectuarii anamnezei s-a constatat ca persoana s-a intors recent din Nigeria, s-a declansat procedura de izolare si transfer in conditii speciale de siguranta la Institutul de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”. In acest moment, pacientul este suspect de infectie virala fara a putea specifica diagnosticul etiologic”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Virusul Ebola care provoacă febra hemoragică se referă la un grup de virusuri ce afectează organele interne ale unei persoane contaminate, provocând sângerări şi hemoragii puternice, ceea ce anunţă faza cea mai gravă, care duce la deces.

Specialiştii atrag atenţia că simptomele de contaminare cu virusul Ebola pot fi confundate cu cele ale altor boli, cum este malaria, febra tifoidă, meningita sau chiar ciuma.

http://www.rtv.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s