Cine este Dinamo Zagreb,adversara lupilor galbeni din play -offul Europa League


Dinamo Zagreb este un adversar foarte periculos pentru jucătorii Petrolului, cât şi pentru fanii “lupilor”. Echipa din capitala Croaţiei nu este numai cea mai titrată echipă din această ţară, dar are şi una dintre cele mai violente galerii din Europa, celebra “BBB” (Bad Blue Boys). Dinamo Zagreb este un adversar de coşmar pentru echipele româneşti. Croaţii ne-au ieşit în cale de şase ori. De cinci ori s-au calificat şi au făcut-o oferindu-ne şi multe umilinţe. Doar Steaua, în sezonul 1993-1994,  a reuşit să-i scotă şi să se califice în grupele Ligii Campionilor. A fost pentru prima dată când o echipă din România a pierdut meciul – tur pe teren propriu, scor 1-2, şi s-a calificat după o victorie entuziasmantă în deplasare, scor 3-2.
Dinamo Zagreb are un palmares impresionant: 16 titluri în Croaţia (ultimele 9 consecutiv!), 12 Cupe şi 5 Supercupe în Croaţia. Înainte de separarea fostei Iugoslavii, Dinamo Zagreb a fost una dintre forţele acelui campionat, alături de Steaua Roşie Belgrad, Partizan Belgrad şi Hajduk Split.

Continuare aici : http://www.stiriactuale.ro/sport/11298-cine-este-dinamo-zagreb-adversara-petrolului-din-europa-league.html#sthash.S3Z5AMWY.UBifeYWW.dpuf

sursa:stiriactuale.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s