Ce calificare magica… Viktoria Plzen – PETROLUL 1-4 . Lupii galbeni sunt in play-offul Europa League


foto:www.rpressport.ro

foto:www.rpressport.ro

foto:www.rpressport.ro

foto:www.rpressport.ro

Aseară “lupii galbeni “au zdrobit vicecampioană Cehiei, Viktoria Plzen, în deplasare cu scorul de 4-1.

Teixeira, Mutu, De Lucas şi Tamuz au făcut rând pe rând K.O  apărarea cehilor, aducând o calificare de vis.

Meciul de la Plzen a început cu o ocazie a găzarilor, în minutul 8 Mutu îi pasează lui Teixeira, lusitanul centrează în faţă porţii, dar niciun coechipier nu a fost la finalizare.

În minutul 13, Pechana l-a blocat în extremis pe Bakos, cehul scăpând singur spre poartă.
În minutul 16, Horvath a fost aproape de a deschide scorul, după o execuţie cu efect din corner, la care Pechana a avut o intervenţie uluitoare respigand mingea de sub tranversala.

Pe un fond de dominare teritorială a gazdelor, Petrolul a deschis scorul în minutul 20, De Lucas execută perfect o lovitură liberă de la 35 metri, mingea ajunge la Teixeira, portughezul a marcat pe colţul scurt din 6 metri. Viktoria – Petrolul 0-1

Imediat după gol, suporterii petrolişti au aprins zeci de torţe, în peluza rezervată oaspeţilor.

În minutul 38,” lupii “au dat o nouă “lovitură “Mutu a reuşit un euro gol dintr-o acţiune personală, şut puternic de la 20 de metri, mingea s-a oprit direct în vinclul porţii. 2-0 pentru Petrolul şi “lupii “aveau biletele pentru play –off asigurate.

Amfitrionii au reuşit să înscrie golul de onoare în minutul 41 prin Pilar, după o gafă a defensivei petroliste (singură de altfel).

“Lupii “au pus sare pe rana cehilor, înscriind încă o dată până în pauză…
În minutul 43, “Briliantul “centrează perfect în careu, Pablo de Lucas s-a înălţat peste fundaşii adverşi şi a marcat cu capul.
Scor la pauză 3-1 pentru Petrolul şi cărţile erau făcute…

După pauză cehii au început în forţă, Pilar a a avut două oportunităţi de a înscrie, în minutul 47 a şutat pe jos dar Pechana a fost la post, apoi în minutul 52 a şutat în Geraldo.

În minutul 55 Kolar a trimis o torpilă de la distanţă dar Pechana a avut o paradă uluitoare şi a respins de sub bară.

Gazdele îşi crează ocazie după ocazie, în minutul 62 Horvath a centrat perfect în careu, iar Pilar a reluat cu puţin peste poartă găzarilor.

Prima oportunitate a mitanului secund pentru ploieşteni, a venit minutul 63, Alcenat a şutat că din tun, Kozacik a respins în extremis.
În minuutul 69, Petrolul îşi trimite adversarul la podea, Teixeira inventează o pasă pentru Toto Tamuz, israelianul nu a iertat şi a înscris pentru un sec 4-1 (un scor la care nici cei mai optimişti petrolişti nu visau).

Gazdele au încercat să spele din ruşine, în minutul 77, Horvat a şutat de la distanţă, dar deja Pechana este portar mare…
În minutul 80, acelaşi Horvat a centrat în careu, dar Koler nu a mai ajuns la minge.
Putea să fie 5-1 pentru “găzari “în minutul 85 Hoban a şutat tare, de la distant ape centru porţii, dar Kozacik a reţinut fără probleme.
Ultima fază importantă a meciului a aparţinut celor de la Viktoria, Vanek a centrat în careu, Tecl a reluat cu capul peste poartă.

După 3 minute de prelungiri, centralul francez al partidei a fluierat sfârşitul partidei, dând ocazia „lupilor „galbeni să declanşeze fiesta atât pe teren cât şi în tribune.

Scor final Viktoria Plzen – Petrolul 1-4, un scor la care cârcotaşii nu mai au ce comenta.
O victorie de vis, o victorie care consemnează o nouă pagină de istorie, o victorie mare a „lupilor „contra unui adversar care în urmă cu doi ani umilea Napoli şi bătea campioană Spaniei (Atletico Madrid), iar anul trecut a eliminat din şaisprezecimile Europa League, Şahtior Donetz, câştigând şi meciul tur din optimiile aceleaşi competii Olimpique Lyon.

Un 4-1 de povestit nepoţilor şi tuturor celor care spuneau că Petrolul va fi „victimă sigură la Plzen.”

Galeria „lupilor „mereu la înălţime

Pe un stadion îmbrăcat în roşu –albastru (culorile celor de la Viktoria Plzen), suporterii petrolişti au dat recital…
La începutul meciului a aprins torţe şi pe durata celor 90 de minute au cântat non-stop, dominând în multe momente fondul sonor şi galeria cehilor.
După ce Petrolul a înscris pentru 3-1, o singură galerie se auzea pe arena din Plzen, cea a găzarilor… după golul 4, galeria amfitrionilor a întors spatele amfitrionilor, lăsând practic suporterii petrolişti să se simtă că pe „Ilie Oana „.
Printre suporterii veniţi din ţară, au fost prezenţi în peluza şi petrolişti din toate colţurile Europei, semn că Petrolul este la fel de iubită şi pe „Bătrânul Continent „.
După meci suporterii au sărbătorit alături de fotbalişti momente bune… încheind o seară magică atât pentru Petrolul cât şi pentru România.

Boudjemaa, alături de foştii coechipieri

Fostul mijlocaş de bandă al Petrolului, Damien Boudjema a fost prezent aseară la Plzen şi şi-a încurajat foştii coechipieri. Jucătorul actual al Slaviei Praga, a fost foarte bucuros după victoria foştilor săi colegi, acesta primind, un fular cu însemnele clubului şi noua mascotă a Petrolului, Lupino.
Fotbalistul francez s-a dus şi la hotelul unde au fost cazaţi „lupii „şi a vorbit mai mult de o oră cu aceştia.
Viktoria – Petrolul 1-4
Marcatori: Pilar (40) /Teixeira (20), Mutu (38), De Lucas (43), Tamuz (69)
Viktoria: Kozacik – Reznik, Hubnik, Prochazka, Limbersky – Horava (75 Vanek), Horvath (cpt) – Petrzela (66 Tecl), Kolar, Pilar – Bakos (53 Chramosta). Antrenor: Dusan Uhrin
Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Franchone – Hoban, De Lucas – Nepomuceno (64 Mustivar), Mutu (cpt) (73 Albin), Teixeira (83 Marinescu) – Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu
Au arbitrat: Benoît Millot – arbitru; Stephan Luzi, Hicham Zakrani – asistenţi; Sebastien Moreira – rezervă (toţi Franţa)
Observator de arbitri: Marian Ruzbarsky (Slovacia)
Delegat UEFA: Ariel Kenneth Scheiman (Israel)

Fiestă şi la Ploieşti

Imediat după fluierul final câţiva suporteri ai Petrolului s-au întâlnit în centrul oraşului pentru a sărbători calificare „lupilor „în play off
– ul Europa League, aceştia au aprins torţe şi au desfăcut sticle de şampanie.

Reamintim că azi, în jurul orei 14.00 la Nyon va avea loc tragerea la sorţi a play –Off- ului Europa League.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s