Petrolul a castigat ” italieneste ” la Brasov . FC Brasov – Petrolul 0-1


foto:digisport.ro

Aseară Petrolul a câştigat cu 1-0 ,primul meci din sezonul 2014-2015 al ligii 1, golul victoriei fiind înscris de Teixeira după o cursa de 40 metri, în urmă unui contraatac numeric al “lupilor “.
Prima faza importantă a partidei , s-a petrecut în minutul 8 ,Serginho a centrat în careu,Alcenat l-a incomodat pe Pecanha , dar portarul ploieştenilor s-a repliat în ultimul moment şi a reţinut mingea .
În minutul 12 “gazdele “au solicitat penalty după ce Bîrna , s-a dezechilibrat şi a căzut în faţă lui Tamuz .
Prima ocazie pentru Petrolul a apărut în minutul 13 Teixeira a trimis cu capul puţin pe lîngă poartă ,după o centrare perfectă a lui Pablo De Lucas .
În minutul 16 Mutu şutează tare din lovitură liberă de la mare distanţă, Iacob a reuşit să respingă mingea .
“Găzarii ” au avut o nouă oportunitate de a deschide scorul , Alcenat a driblat doi adversari, mingea a ajuns la Mutu, dar decarul “lupilor ” a şutat pe lângă poartă.
În minutul 38 , Petrolul a deschis scorul după un contraatac numeric ( patru contra unu ) , , Teixeira a făcut o cursa de 40 metri , apoi a înscris cu un şut puternic de la marginea careului .
1-0 la pauză pentru Petrolul, după o prima repriză în care “găzării “au părut ezitanţi în multe momente .
După pauză braşovenii au prins curaj,având prima ocazie de a marca în minutul 54 Geraldo a facut o gafă în careu , Grigorie şutează din întoarcere , dar Hoban respinge în extremis .
“Galben – albaştrii ” îşi puteau mari avantajul pe tabela , dar Tamuz a fost egoist şutând peste poartă din poziţie excelenţă şi nu i-a pasă lui Priso aflat singur în faţă porţii .( minutul 72 ) .
” Amfitrionii “au solicitat din lovitură de la 11 metri , în minutul 79, mingea şutată de Bîrna l-a lovit involuntar în mînă pe Hoban .
Mutu nu a mărit avantajul pe tabela…
În minutul 84, “lupii galbeni “au obţinut un penalty , Mutu a fost faultat în careu de Aganovici, decarul ploieştenilor a şutat pe colţul lui Iacob ,portarul braşovenilor reusind să respingă mingea .
Braşovenii au avut ultima ocazie de a restabili egalitatea , în minutul 89 ,Grigorie a centrat perfect în careu,Liviu Ganea a reluat cu capul pe poartă dar Pecanha a reţinut “balonul ” în extremis .
După 4 minute de prelungiri , Petrolul a câştigat la limita ( scor 1-0 ) primul meci din sezonul 2014-2015 al ligii 1 .
Petrolul riscă să piardă meciul la “masă verde “?
În pauză meciului de la Braşov , gazdele au reclamat faptul că portarul Petrolului , Peterson Pechana nu avea drept de joc,datorită suspendării de două etape primită la sfârşitul campionatului trecut,în penultima etapă,după ce a fost eliminat direct în meciul contra Stelei .
Portarul “petroliştilor “a ispăşit o etapă în ultimul joc din campionatul trecut , cu Corona Braşov, şi n-a fost folosit în optimile Cupei Ligii.
Ţinând cont că au trecut cele două etape de suspendare (incluzând şi optimile Cupei Ligii ) ,Pechana avea drept de joc în prima etapă .
“Folosirea lui Pecanha a fost regulamentară. Cei de la LPF ne-au spus că Pecanha este bun de joc. Am avut meciul în mînă, ar fi fost incredibil să pierdem cele trei puncte”, a declarat antrenorul Petrolului , Răzvan Lucescu.
“Finalul de joc a fost tensionat. Putea fi lejer 3 sau 4-0. Am avut multe ocazii. În a două repriză nu am mai forţat. Braşovul şi-a creat ocazii, dar nu a punctat. Am avut o săptămâna foarte grea. Mă aşteptăm că Teixeira să marcheze în felul acesta. E un jucător de calitate. Poate ar fi trebuit mai mare concentrarea la finalizare. Am riscat pe final. Dacă primeam gol era foarte dificil să mai revenim”,a declarat Răzvan Lucescu după meci.
FC BRAŞOV: Fl. Iacob – Vagner, R. Machado, Leko, Barna – Constantinescu, Aganovici, C. Munteanu, Serginho – G. Păun, Buga

Rezerve: D. Mutu, Straut, Diogo Santos, Enceanu, H. Popa, St. Grigorie, L. Ganea
PETROLUL: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Hoban, Beta – Priso, L. Marinescu, De Lucas, Teixeira – Ad. Mutu, Tamuz
Rezerve: Cobrea, Mustivar, Nepomuceno, Albin, Astafei, Gerson, Fanchone

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s