“Lupii galbeni ” s-au calificat fara emotii in turul 3 preliminar al Europa League. Flamurtari – Petrolul 1-3


foto:jurnalulph.ro

Petrolul Ploieşti s-a calificat lejer în turul 3 preliminar al Europa League după ce a învins în ambele manşe echipa albaneză Flamurtari Vlore.
În tur “lupii ” au câştigat cu 2-0 iar în returul disputat aseară s-au impus cu 3-1 în deplasarea din Albania.
În turul 3, “găzarii ” vor întâlni vicecampioana Cehiei Viktoria Plzen, prima manşă se va disputa pe 31 iulie a.c. pe “Ilie Oana” returul fiind programat pe 7 august în Cehia.
Venită în urmă cu o săptămână la Ploieşti cu tupeu şi cu o primă “record ” de calificare Flamurtari au văzut adevărata diferenţă de valoare în meciul de aseară.
Albanezii, au început partida în ofensivă, lăsând iluzia că dacă vor marca repede vor avea parte de o calificare istorică.
“Deranjaţi ” de curajul amfitrionilor, “lupii galbeni ” au ieşit la joc. Toto Tamuz (minutul 9), Mutu (minutul 11), Nepomuceno (minutul 19) şi Fanchone (minutul 21) puteau deschide scorul pe tabelă, acestea fiind primele ocazii clare ale începutului de meci.
În minutul 17 arbitrul slovac Valasek nu a “văzut ” penalty clar la Teixeira.
Prima ocazie a gazdelor a venit abia în minutul 26, Kuqi, a preluat pe piept după o centrare lungă, dar Pechana a intervenit.
În minutul 37, albanezii au dat lovitura prin Lena, acesta a înscris cu capul după o centrare venită total aiurea în careul petroliştilor.
Doar două minute a ţinut bucuria celor de la Flamurtari, în minutul 39 Mutu a ” inventat ” o pasă pentru Teixeira, portughezul a şutat puternic de la 16 metri, în colţul scurt şi a restabilit egalitatea.

1-1 la pauză şi Petrolul se putea gândi la meciul cu Viktoria Plzen.

În repriza a doua, Petrolul a forţat doar când era nevoie, marcând alte două goluri, unei echipe adverse ale cărei jucători erau căzuţi fizic.
În minutul 52 Toto Tamuz a şutat pe lângă poartă din poziţie favorabilă.
Ultima zvâcnire a albanezilor s-a produs în minutul 73, Lena a reuşit un voleu din faţa lui Alcenat, dar mingea a trecut peste poartă.
Ultimele 10 minute au aparţinut “galben-albastrilor “, în minutul 81 Mutu a şutat slab din careu dar pe direcţia lui. Lika, care a reţinut mingea.
În minutul 84, “lupii ” au marcat din nou, Pablo de Lucas a recuperat o minge şi a înscris cu un şut din interiorul careului.
3-1 s-a făcut în minutul 90, Teixeira i-a păsat excelent lui Priso în careu, acesta marcând lejer ca în curtea şcolii.
Scor final Flamurtari Volte – Petrolul Ploieşti 1-3 după un meci în care “lupii ” nu au avut nici o emoţie privind calificarea în turul următor.

Flamurtari: I. Lika – Arberi, Kuqi, Mendes, Mici – Zeqiri (cpt) – Muzaka (86 Meto), Lena, Telushi (62 Gerxho), G. Lika – Shehaj (65 Licaj). Antrenor: Ernest Gjoka

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldhio, Gerson, Fanchone (76 Beța) – Hoban, De Lucas – Nepomuceno (59 Priso), Mutu (cpt), Teixeira – Tamuz (71 Albin). Antrenor: Răzvan Lucescu

“Nu mi-a stat inima la 1-0. Este clar că a fost un meci de luptă, anticipam asta. Albanezii s-au bătut, au avut speranţă, dar experienţa noastră şi-a spus cuvântul. Cred că meciul ar fi fost mult mai uşor dacă primeam acel penalty în prima repriză. Aşa, am fost obligaţi să ne închidem foarte bine şi să atacăm pe contră. Meciurile acestea tur-retur sunt foarte complicate întotdeauna. De abia acum putem să ne gândim la Viktoria Plzen, viitorul adversar. Nu am declarat că obiectivul meu este calificarea în grupele Europa League. Vrem asta, dar trebuie să vedem ce se va întâmpla. Vom întâlni un adversar cu experienţă mare, care a jucat anul trecut în Liga Campionilor şi în primăvara Europa League. De abia după acest meci putem vorbi despre ce va fi. Şansele sunt de 50-50 la sută. Va conta mult cum ne vom prezenta la acel moment şi de încrederea pe care o vom avea. Am la dispoziţie un lot bun, dacă schimb un jucător, intră altul în loc de o valoare apropiată. Asta îi ajută pe toţi, ne dă o anumită forţă”, a declarat Razvan Lucescu la DigiSport.

foto:jurnalulph.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s