PETROLUL – Flamurtari 2-0 (manşa 1- turul 2 Europa League)SAM_2957

“Lupii galbeni ” porneau aseară că favoriţi în dispută cu albanezii de la Flamurtari din turul II preliminar al Europa League.

Cantonamentul din Slovenia şi seria de 5 victorii la rând, alimentau optimismul ” găzarilor ” în vederea primului meci oficial al “galben -albastrilor “.
Petrolul a început partida de pe “Ilie Oana ” cu echipa -tip din returul ediţiei trecute, singura noutate fiind fundaşul stânga Fanchone, dar şi cu o formulă ofensivă cu Albin, Mutu, Teixeira şi Tamuz.
Prima repriză a fost una slabă pentru ploieşteni, aceştia neavând viteză de joc, echipa oaspete aşezându-se pe două linii în apărare şi încercând să dea lovitura pe contraatac.
Prima acţiune importantă a aparţinut petroliştilor, în minutul 10 Teixeira, Tamuz şi Albin combină între ei în centrul careului, dar gokepper-ul albanez a fost atent şi a reţinut.
În minutul 16, Fanchone deviază aiurea cu capul o minge centrată în careul amfitrionilor, dar Pecanha reţine.
În minutul 17 Marinescu de la 20 de metri nu a reuşit să-l învingă pe portarul albanez, după ce acesta a respins de două ori
În minutul 22, ocazie pentru Flamurtari, Geraldo a respins din faţa lui Muzaka, după o centrare în careul “lupilor “.
În minutul 26, Mutu putea deschide scorul după ce a executat perfect o lovitură liberă de pe partea stângă, dar fundaşii aoaspetilor au respins.
În minutul 32, albanezii au avut o altă oportunitate de a marca, Abilaliaj trimite din 6 metri pe lângă poartă, după o lovitură cu capul.
Mutu timite în zid din lovitură liberă, de la 22 de metri (minutul 36)
În minutul 37, Albin a încercat (şi el) să înscrie dintr – o lovitură liberă de la 20 de metri, dar mingea a trecut puţin pe lângă poartă.
În minutul 38 şi Alcenat şi-a încercat norocul, de la 25 de metri a şutat slab, portarul lui Flamurtari reţinând fără probleme.
În minutul 42, De Lucas centrează în careu dintr-un corner, dar portarul albanezilor respinge…
Ultima fază importantă a primei reprize îi aparţine lui Albin, în minutul 45 atacantul “lupilor ” şutează din lovitură liberă de la 30 de metri puţin pe lângă poartă.
La pauză 0-0 şi victoria părea departe după o repriză “ştearsă”

Inspiraţia lui Lucescu a adus victoria.

Imediat după pauză, Lucescu a făcut o schimbare inspirată în locul lui Albin l-a introdus în joc pe Nepomuceno, olandezul deschizând scorul.
Susţinuţi frenetic, ca de fiecare dată, “găzarii” au ieşit mai motivaţi de la cabine, vrând să tranşeze calificarea încă de la Ploieşti.
Prima ocazie a mitanului secund a venit în minutul 48 Marinescu a şutat puternic pe lângă poartă de la 20 de metri – lateral dreapta.
După două minute (minutul 50) Toto Tamuz i-a luat la ” ţinta ” pe fundaşii adverşi din 14 metri.
” Lupii ” domină…
În minutul 53 Teixeira, a driblat 3 fundaşi albanezi, dar în momentul şutului fost blocat în extremis.
În minutele 54 şi 56 Tamuz trimite pe lângă poartă cu o lovitură de cap, la ambele faze centrarea a venit din partea lui Fanchone.
Prima ocazie a albanezilor din repriza secundă, a venit în minutul 60 Muzaka centrează în careu dar Pecanha reţine.
Nepomuceno nu ajunge la o centrare în faţa porţii a lui Tamuz (minutul 64).
În minutul 68 Muzaka a dat emoţii unui întreg stadion, a scăpat singur pe stângă, dar Pecanha a reţinut în extremis.
Trebuia să vină… golul.
În minutul 77, Nepomuceno a primit o pasă de Teixeira şi a şutat puternic sub bară. 1-0 pentru Petrolul şi deja lucrurile intrau în normal.
În minutul 80 Mutu a şutat de la 25 de metri peste poartă.
Toto Tamuz îşi ia revanşa în minutul 84, De Lucas execută perfect un corner Tamuz din 6 metri înscrie cu capul închizând tabela la 2-0.
Scor final 2-0 pentru Petrolul, după un meci în care găzarii au demarat mai greu, în faţa unei echipe venită la Ploieşti să se apere, să facă un pic de antifotbal şi cu gândul la prima de 250 000 dolari promisă de noul patron a lui Flamurtari.
Acest scor este unul care poate aduce calificarea după meciul de joia viitoare (ora 20.00) din Albania.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Hoban, Alves, Fanchone – Marinescu (N’Koyi 72), De Lucas – Albin (Nepomuceno 45), Mutu, Teixeira – Tamuz (Morar 84)

Rezerve neutilizate: Bolboaşă, Beţa, Priso, Gerson

KS Flamurtari: Lika – Arberi, Kuqi, Veliu, Mici – Muzaka, Lena, Telushi, Lika (Meto 76) – Abilaliaj (Shehaj 66), Zeqiri (Gerxho 90)

Rezerve neutilizate: Xhelilaj, Idrizaj, Douglas, Sakaj

Arbitru: Ken Henry Johnsen (Norvegia)

Cartonaşe galbene: Marinescu (39), Alves (73), De Lucas (89) /Zeqiri (44), Muzaka (74)

Flash:

  • Înainte de începutul partidei crainicul stadionului a anunţat că Mircea Dridea este golgheterul Petrolului în cupele europene, în 20 de meciuri a marcat 10 goluri.

  • În jur de 10 500 de spectatori au fost prezenţi la meciul de aseară, printre aceştia fiind prezenţi şi 35 de fani albanezi.

  • Galeria”lupilor ” a făcut din nou spectacol, la începutul partidei în peluză au aprins câteva torţe şi stroboscoape, fără a le arunca în teren.

  • În tribună a fost prezent şi noul venit în “haită ” Victoraş Astafei, el neputând să joace, deoarece este în urmă cu pregătirea fizică.

  • În pauza meciului campioana naţională la minifotbal Ploieşti 2010 Vispeşti (antrenor Dragoş Mihalache) şi-a prezentat trofeul de campioni în faţa întregului stadion.

  • Galeria Petrolului nu l-a uitat pe Octavian T atomir, ieri împlinindu-se un an de la decesul suporterului ploieştean, după ce acesta a căzut din tren în timp ce făcea deplasarea cu galeria la Bucureşti, pentru meciul din Super Cupa României cu Steaua:” Un an de emoţii şi de amintiri, te avem mereu în suflet, Tăvi Tatomir!” a fost mesajul emoţionant al suporterilor ploieşteni pentru colegul şi prietenul lor din peluză.

  • Deşi părea un zvon în cursul zilei de ieri, o eventuală ofertă din partea celor de la Flamurtari pentru Albin, în cadrul conferinţei de presă de după meci, antrenorul oaspeţilor a confirmat interesul albanezilor pentru atacantul “lupilor galbeni “.

  • Azi va avea loc tragerea la sorţi a turului 3 preliminar al Europa League, “lupii ” având emoţii.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s