Brazilia facuta K.O. si de Olanda. Brazilia – Olanda 0-3 in finala mica a Mondialuluifoto:gsp.ro

Chiar şi după acel 1-7 cu Germania în semifinale cu Germania, la începutul meciului, la imn, toţi brazilienii cîntă, pe gazon şi în tribune.

“O înfrângere ce va rămâne ca o pată urâtă în istoria noastră, ne va urmări toată viaţa”, a declarat Scolari imediat după înfrângerea din semifinale.

Fanii Selecao, l-au taxat imediat pe Felipao afişând un mesaj: “Felipao, îţi mulţumesc pentru titlul din 2002! Dar nu vreau să te mai văd niciodată!”, a fost mesajul unei peluze care urma să-şi fluiere încă o dată favoriţii… după 90 de minute în care ” jogo bonito ” devenise la fel de inexistentă ca “tiki taka “…

A început ” lupta” pentru bronz…

Încă de la primul fluier al algerianului Haimoudi (globarizarea fotbalui un eşec, în materie de arbitraj), batavii le-au ” pitit ” mingea gazdelor, brazilienii alergând ca “bezmeticii ” după fiecare minge.

În minutul 2 Robben trece ca pe bulevard de apărarea amfitrionilor, îi pasează lui Van Persie şi Thiago, faultează la marginea careului mare… dar, “centralul ” acordă penalty.

În minutul 3, Van Persie execută lovitura de pedeapsă cu “sânge rece”, la vinclu, lăsând pe Julio Cesar fără “aer”.

1-0 pentru “Portocala Mecanică” şi se contura un nou dezastru…

După gol, brazilienii şi-au pierdut din nou busola, echipa “oranj ” mai dă încă o dată lovitura pe contraatac, în minutul 17 Daley Blând, a înscris lejer după o minge respinsă aiurea de David Luiz, iniţial fiind un ofsaid nesemnalizat la vârful olandez (globalizarea arbitrilor un eşec la Mondiale).

După al doilea gol, fanii Selecao plâng în tribune, jucătorii sunt ” traumatizaţi “, în aer pluteau ” coşmarul nemţesc “…

Doar şutul anemic a lui Oscar reţinut de Cillessen (ca la antrenament) din minutul 21 respectiv ocazia lui Paulinho şi David Luiz (minutul 38), cei doi trecând pe lângă minge la o centrare, au amintit ca pe teren, olandezii nu joacă între ei.

Putea fi 3-0 la pauză, dar Van Persie a tras pe direcţia lui Julio Cesar (minutul 41).

Doar 2-0 la pauză…

Prima ocazie a mitanului secund aparţine… echipei cariocas, în minutul 60, Ramires şutează pe lângă poartă din poziţie bună.

În minutul 63, David Luiz (63) şutează din lovitură liberă, dar în poartă este Cillessen, nu un portar de curtea şcolii.

În minutul 65, centralul algerian, (un fel de Balaj al Mondialului) nu vede un penalty clar la Vlaar, după o centrare a lui Maicon, brazilienii fiind umiliţi chiar şi de brigadă de arbitraj, o brigadă care trebuia să arbitreze prin liga judeţeană din România.

Haimoudi a mai refuzat un penalty gazdelor, după un fault al lui Blând asupra lui Oscar (68), mijlocaşul lui Chelsea primind “galben” pentru simulare. (Bine că antrenorul brazilienilor nu este din liga 1, sigur sărea la gâtul arbitrului:)

Olanda n-a forţat deloc în repriza a doua, lăsându-i pe brazilieni să se agite, dând ocazia “amfitrionilor ” să mai lovească şi ei mingea, să-şi creeze ocazii.

În minutul 92, batavii ” plictisiţi ” de jocul adversarilor, au mai înscris o dată prin Wijndalum, ducând scorul la 3-0, un scor de neprezentare.

Umilinţa, neputinţă, dezastru… ” Jogo Bonito ” dispăruse… de la semifinala cu Germania.

74 de ani au trecut de când Brazilia n-a mai pierdut două meciuri la rând acasă: 0-4 cu Argentina şi 3-4 cu Uruguay

22 de milioane de dolari a primit Olanda de la FIFA pentru locul 3 la Mondial; iar Brazilia (locul 4) a fost premiată cu 20 de milioane $ (probabil din aceşti bani îşi vor cumpăra nişte mângâi pentru a nu le mai fi pitite la următorul Mondial:).

“Nu există o echipă mai vulnerabilă şi mai uşor de surprins pe contraatac ca această Brazilie la propriul Mondial. Dacă nu eşti brazilian, îţi place totuşi Selecao” a declarat fostul internaţional englez, Gary Lineker

Mare dreptate a avut.

Echipele:

BRAZILIA: Julio Cesar – Maicon, David Luiz, Thiago Silva, Maxwell – Paulinho (57 Hernanes), Luiz Gustavo (46 Fernandinho) – Ramires (73 Hulk), Oscar, Willian – Jo
Antrenor: Felipe Şcolari

OLANDA: Cillessen (90+3 Vorm) – Kuyt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blând (70 Janmaat) – De Guzman, Clasie (90 Veltman), Wijnaldum – Robben, Van Persie
Antrenor: Louis van Gaal

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s