Proiectul ” FII AS!- Activ prin Sport „ la Scoala Generala ” Gheorghe Moisil ” Ploiesti


Proiectul ” FII AS!- Activ prin Sport „ este finantat de YouthBank Ploiesti, coordonator local Fundatia Comunitara Prahova, parteneri nationali Asociatia pentru Relatii Comunitare si BRD Groupe Societe Generale, parteneri locali:Asocitia Pro Trans, Consiliul Judetean al elevilor Prahova si Scoala Gimnaziala Grigore Moisil.
Impreuna cu trei tineri liceeni (Aida Iana Lungu, Haita Ionut si Popa Cosmin) ,am considerat oportună propunerea acestui proiect în contextul in care 16.7% din populatia Romaniei este afectata de obezitate , 3 din 10 adolescenti sunt supraponderali,afectiuni care creaza probleme sociale si de sanatate,lipsa de viata activa,sociala, culturala, izolarea, consumul alimentelor nesanatoase, tentatia catre o viata virtuala prin utilizarea excesiva a internetului , retelelor de socializare duce la riscul aparitiei dependentei virtuale. Prinşi în acest iureş, tinerii nu mai au timp şi nici nu beneficiază de îndrumarea necesară din partea părintilor, a cadrelor didactice sau a altor organisme responsabile pentru a întelege că pot avea si alte activitati in care pot socializa, isi pot ordona altfel timpul liber, adica prin participarea activa la un altfel de sport prin care isi pot imbunatatii/descoperii calitatile sportive.
Beneficiari ai acestui proiect sunt elevi din scolile partenere ( Scoala Gimanziala Grigore Moisil,Colegiul „ Jean Monet „ , Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiesti), adulti , cadrele didactice din aceste scoli, parintii si rudele elevilor . Stim sigur că este un câştig şi pentru comunitatea locală, ne gândim mai ales la părinţii şi rudele tinerilor implicaţi în asemenea manifestări ,si de ce nu, si prin participarea lor impreuna la aceste activitati.
Persoanele care vor participa au varste:
-elevi cu varstele cuprinse intre 8 -18 ani si adulti cu varste pana la peste 60 ani .
Vor participa peste 100 de tineri, adolescenti si adulti.
Proiectul rezolva urmatoarele nevoi:
-Micsorarea procentului persoanelor predispuse la obezitate si sedentarism
-Imbunatatirea vietii sociale, beneficiarii avand sansa sa participe in mod activ la activitati atractive, dinamice ;
-Imbunatatirea stilului de viata, ofera o alternativa de a petrece in mod placut si sanatos timpul liber.
Proiectul se imparte in trei activitati :
-1. Flash -mob zumba fitness care a avut loc pe data de 1 iunie 2014 pe Esplanada Palatului Culturii din Ploiesti.
2. Caravana – Diseminare , Echilibru = AS ( Activ prin Sport) a fost prezenta la Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiesti si Scoala Gimnaziala Grigore Moisil in perioada 5.06-15.06-2014
3. Concurs Role/Biciclete – se v-a desfasura sambata 21.06.2014 la Scoala gimnaziala Grigore Moisil
Este important sa tragem un semnal de alarma in privinta obezitatii in randul adolescentilor , tinerilor, de a-i determina sa renunte la activitatile sedentare si sa-si indrepte mai mult atentia spre miscare, sport adica spre o viata activa ( Activ prin Sport).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s