The Champions ! CSU Asesoft-CSM Oradea 100-94


Camp10nii, Camp10nii. CSU Asesoft Ploieşti a reuşit joi seară să câştige al 10 lea titlu de campioană din istoria clubului. CSU Asesoft-CSM Oradea 100-94

CSU Asesoft a cucerit (joi seară) al 10-lea titlu din istoria clubului, la capătul unei finale dificile. Campionii şi CSM Oradea au oferit în meciul decisiv emoţii, spectacol adrenalină şi satisfacţii.

După aproximativ două ore, jucătorii, staff-ul echipei şi câţiva suporteri ploieşteni s-au întâlnit la un restaurant din centru Ploiestiului pentru a sărbători încă un titlu de campioană în familie.

Dado Arnautovic a întârziat la fiestă

Vladimir Arnautovic a ajuns la petrecerea de la restaurant, după aproximativ o oră, atunci când fiesta era în toi.

Antrenorul “alb albaştrilor ” a fost primit cu aplauze şi urale de cei prezenţi la local, “Dado ” fiind luat imediat în “primire” pentru o sesiune de poze şi autografe.

„Totul este bine când se termină cu bine. A fost un play-off dificil, în care am întâlnit 3 echipe care ne-au pus destule probleme. CSM Oradea a dovedit, în ultimul act, că se pot bate pentru titlu şi bihorenii merită felicitaţi pe această cale. Am demonstrat tărie de caracter, câştigând două serii în meciul 5, iar băieţii au ştiut să gestioneze corect aceste momente”, a declarat pentru Prahova Tv, Arnautovic.

Burlacu nu se va retrage

Cătălin Burlacu a fost “men of the match “. Căpitanul lui CSU Asesoft a câştigat şi el 10 titluri de campion, 7 dintre acestea alături de ploieşteni.

„Vă spun sincer că aşteptam vacanţa, întrucât a fost un sezon epuizant, cu peste 50 de partide în Liga Naţională, Cupa României şi EuroCup. Sunt fericit că am atins borna cu numărul 10 alături de acest colectiv minunat. Pentru moment nu ştiu ce voi face în continuare pe plan profesional, deşi eu cred că mai pot juca un an la acest nivel. Acum voi pleca în vacanţă alături de familie şi, după 3-4 săptămâni, mă voi putea gândi din nou la baschet”. Cătălin Burlacu

Campioni şi cu CSU Asesoft

Doi dintre cei mai importanţi jucători ai campioanei, Filip Adamovic şi Gerald Lee au câştigat primul lor titlu în România, după ce, acum un sezon, au fost campioni în Bosnia, cu Igokea Aleksandrovac, respectiv Muntenegru, alături de Buducnost Podgorica.

Cei doi se află la final de contract cu clubul ploieştean, dar admit faptul că ar putea rămâne la CSU Asesoft şi sezonul viitor, pentru a ajuta echipă la câştigarea trofeelor. „Am avut nervii mai tari, am fost mai concentraţi în momentele importante şi am reuşit să păstrăm titlul la Ploieşti. Această performanţă înseamnă enorm pentru mine, mai ales că alături de CSU Asesoft am evoluat şi în EuroCup, unde am obţinut câteva victorii frumoase. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare, voi cântări toate ofertele şi voi lua o decizie. În acest moment, CSU Asesoft rămâne principala mea opţiune”, a spus finlandezul Lee.

CSU Asesoft – CSM Oradea 100-94 (47-48)

CSU Asesoft: Popovic, Mohammed, Flowers, Burlacu, Lee

CSM Oradea: Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară, Denison

Joi seară, într-o sală arhiplină CSU Asesoft şi CSM Oradea au oferit o finală plină de supans şi un spectacol baschetbalistic “marca NBA “.

De 11 ani, de la Ploieşti, se dă “ora exactă” în baschet.. Titluri de campioană, Cupe ale României, FIBA Europe Cup.

3000 de spectatori au creat o atmosferă ” incendiară ” susţinându-i pe ploieşteni pe întreaga durată a meciului.

Meciul a debutat, fără niciun coș din acțiune (până în minutul 3), cele două combatante jucând pragmatic şi aşteptând greşeala adversarului.

În primul sfert “Îl Capitano ” Burlacu, (15 puncte), a dictat ritmul, orădenii, încercând să “riposteze ” prin acțiuni rapide.

Markovic a fost cel mai constant jucător al oaspeţilor, sârbul reuşind să marcheze cu regularitate de la 3 puncte, aducându-le ardelenilor un punct avantaj, la pauză (scor 47-48).

În sfertul 3 Mohamed şi-a asumat rolul de “unu la unu “. Americanul dominându-şi categoric adversarii  şi a înscris din toate poziţiile.

Deşi Țibârnă a fost eliminat pentru cumul de faulturi personale , bihorenii nu au renunțat la luptă. Dillon și Markovic au făcut ce au vrut pe teren, aducându-i lui Dado Arnautovic, crize de nervi.

Ultimul sfert a fost plin de andrenalina şi suspans, cele două echipe înscriind la aproape fiecare acţiune.În ultimele minute purtaţi spre victorie despre un public minunat, Mohammed și Lee, au înscris coșuri importante răsturnând coşuri importante pentru amfitrioni.

În ultimul minut Achim a cerut time ouţ, Dillon a comis pași în ofensivă şi altfel a oferit victoria ploieștenilor.

3-2 la general, iar fiesta a început în Sala Sporturilor ” Olimpia ” continund târziu în noapte într-un restaurant din Ploieşti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s