Ävarul”cu Oana Gabriela Draghici,vine marti , la Ploiesti


Marti 10 iunie 2014,incepand cu ora 19.00,la Teatru ” Toma Caragiu “Ploiesti va avea loc piesa de teatru “Avarul ” in regia lui Daniel Nitoi.

Din sistributie facand parte OANA-GABRIELA DRAGHICI ( una dintre cele mai apreciate (tinere ) actrite de pe scena romaneasca )

“O pagina de viata in note tragi-comice. Spectacolul, in viziunea regizorala a tanarului regizor Daniel Nitoi, a incantat publicul prin respectul pentru textul clasic si nuante. Crinolinele infoiate ale doamnelor, coafurile, perucile si costumele de epoca nu au putut pacali publicul: subiectul piesei lui Moliere pare sa fie desprins din zilele noastre. Chiar daca „inovatiile” vestimentare si neologismele au lipsit, publicul nu s-a plictisit, cei mai tineri fiind, probabil, uimiti de actualitatea piesei: casatorii din interes intre parteneri cu diferente de varsta batatoare la ochi sau scene ridicole, in care pacatul iubirii de arginti este exacerbat pana la ridicol.” – Mirela Stanga.

“Este un spectacol care nu se mai joaca cu o amarata de cortina, se joaca cu costume, se joaca cu peruci.” – Eugen Cristea

“Pentru toti cei care vor sa vada teatru clasic este un exemplu de teatru corect, curat, asa cum a inceput el candva. Nu sunt exhibitii, nu sunt divagari de sensuri. E o piesa curata, fara schimbari si inovatii. Acesta ar fi meritul lui Daniel Nitoi. E o placere sa il joci, e un text cu foarte multe intentii moralizatoare, care folosesc si zilelor noastre mai putin delicate si mai interesate de conflicte minore” – Cristina Deleanu.

Distributia:

Harpagon: TUDOREL FILIMON
Jupan Jacques / Jupan Simon / Bucatarul / “Femeia” de serviciu: EUGEN CRISTEA

Elise: OANA-GABRIELA DRAGHICI
Frosine 1: CRISTINA DELEANU
Frosine 2: MARIAngela Coldea
Cleante: VASILE FILIPESCU
Valere: JEAN LEMNE
Marianne:RALUCA BADOIU
Anselme: TOMI LIVIU-CRISTIN / FLORIN KEVORKIAN
La Fleche: DANIEL NITOI

Regia: Daniel Nitoi

Scenografia: Simona Marcu

Coregrafia: Izabela Bostan-Kevorkian, Madalina Mechenici
Ilustratia Muzicala: George Marcu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s