CSU Asesoft – CSM Oradea 1-1 (la general) . Suspansul continua…la Oradea


În finala Ligii Naţionale de baschet masculin CSU Asesoft Ploieşti şi CSM Oradea se află la egalitate (1-1) după primele două meciuri.

Sâmbătă orădenii au învins în primul meci, iar duminică campionii şi-au respectat blazonul aducând egalitatea.

Meciul 1

CSU Asesoft – CSM Oradea 93-105 (30-53)

Aşa cum ne-a obişnuit, campioană a pierdut primul meci de pe terenul propiu în fazele finale ale Play-offului.

După ce în semifinale “alb-albastrii” au pierdut prima disputa cu U Mobitelco Cluj, sâmbătă seară la prima confruntare a finalei, ploieştenii au fost “victimele” celor de CSM Oradea.

Cu câteva momente înainte de începutul partidei, tribunele au fost colorate în alb şi albastră, zeci de steguleţe în cele două culori fluturând în tribunele Sălii “Olimpia”, în ciuda celor 20 de suporteri orădeni, veniţi la Ploieşti să încurajeze pe cei de la CSM.

Începutul partidei a fost de coşmar pentru amfitrioni, Franklin și Dillon făcând “şah-mat” defensiva ploieşteana, ducând scorul după primul sfer la 16-28 în favoarea “ros-albastrilor “.

În sfertul doi, Markovic a înscris de 3 ori de la distanță, făcând că diferenţa să se mărească şi obligându-l pe Arnautovic să ceară elevilor săi, atenţie la aruncările de la distanţă, jocul gazdelor lăsând de dorit la acest capitol.

Finlandezul Lee a adus ultimele 4 puncte ale sfertului, scorul la pauză fiind greu de digerat şi pentru cel mai înfoc fan al Asesoftului (30-53).

Debutul sfertului 3 a însemnat un recital de aruncări de la 3 puncte, Flowers și Burlacu (2), pentru CSU Asesoft, respectiv Dillon și Subotic, au marcat pe rând, iar Mohammed, pe contraatac, a înscris pentru 47-69.

Mai atenţie în atac, “alb-albastrii” au contat pe revenirea de formă a lui Burlacu şi pe Hadji Mohammed, americanul finalizând după două contraatacuri.

Ultimul sfert a adus mult suspans, cu Burlacu (de la gazde) şi Țibârnă (de la oaspeţi) eliminaţi pentru greşelile personale, jocul a devenit pe “muchie de cuţit “.

Markovic şi Nicoară au înscris pe rând, Adamovic aducând puncte importante pentru campioni.

Bihorenii au jucat cu calm în ultimele secvenţe ale confruntării, reuşind să înscrie din aruncările libere, fără probleme.

Meciul s-a încheiat cu prima victorie în finala play-off-ului din istoria celor de la CSM Oradea, scor 105-93 pentru oaspeţi.

CSU Asesoft: Popovic, Flowers, Mohammed, Burlacu, Lee

CSM Oradea: Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară, Denison

Meciul 2

CSU Asesoft – CSM Oradea 95-76

După ce sâmbătă Burlacu & Co. au pierdut surprinzător primul meci al finalei, duminică campionii şi-au respectat blazonul egalând situaţia la general.

În aceeaşi sală arhiplină, elevii lui Arnautovic au început partida făcând un pressing “sufocant ” asupra defensivei orădene, nelăsând loc oaspeţilor la aruncările de la distanţă.

Hadji Mohammed a pus presiune permanentă pe apărarea oaspeților, Krapic a adus puncte importante, iar Burlacu a câştigat lejer duelul cu Nicoară.

În sfertul 2, Cristian Achim a cerut elevilor săi să fie mai agresivi în apărare, dar campionii nu au fost deranjaţi de o apărare pe care o dominau net încă din primul minut.

Subotic, Nicoară și Denison au existat pe teren doar pentru greșelile personale (3 greşeli de fiecare), iar amfitrionii aveau un avantaj de + 18 puncte, la pauză (54-36).

După pauză, în sfertul 3 Krapic și Levi Szijarto au făcut legea în teren, croatul a reuşit să-şi continui “sarbanda” aruncărilor de la distanţă, iar Szijarto a reușit să-l tempereze pe Franklin.

Cu toată opoziţia, Franklin şi-a simţi prezenţa spre finalul sfertului, reducând diferenţa la 12 puncte (70-58).

Începutul ultimului sfert a debutat cu un super coş marcat de Burlacu, după ce “căpitanul” a primit o pasă superbă de la Mohammed.

Deşi părea că ploieştenii vor încheia “en-fanfare ” ultimul sfert Franklin a câştigat duelurile „unu la unu” iar Subotic s-a dovedit  un real pericol la aruncările de la semidistanță.

Cu 6 minute înainte de final (minutul 34), Subotic a fost elimnat pentru cumul de greşeli personale, iar drumul spre victorie părea deschis pentru ploieşteni.

În ultimele secvenţe, oaspeţii au încercat să înscrie de la distanţă, însă Krapic și Mohammed au adus liniştea în tribune, ” închizând ” tabela cu un avantaj de 19 puncte (95-76) în favoarea ploieştenilor, aceştia egalând situaţia la general (1-1), înaintea meciurilor 3-4 care se vor disputa week-endul viitor la Oradea.

CSU Asesoft: Popovic, Flowers, Mohammed, Burlacu, Lee

CSM Oradea: Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară, Denison

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s