FLASH NEWS ! Alegeri europarlamentare 2014.


PREZENTA LA VOT LA ORA 10 

Alegeri europarlamentare 2014. Potrivit raportărilor Biroului Electoral Județean Prahova, 5,18% dintre prahoveni au votat până la ora 10.00.

La nivel național, prezența la vot până la ora 10.00 a fost de 4,61%. La nivel urban, prezența a fost de 4,30%, iar la nivel rural de 5,03%.

PREZENTA LA VOT LA ORA 13.00

Potrivit raportărilor Biroului Electoral Județean Prahova, 14,74% dintre prahoveni au votat până la ora 13.00.

La nivel național, prezența la vot până la ora 13.00 a fost de 12,54%. La nivel urban, prezența a fost de 12,09%, iar la nivel rural de 13,15%.

Incident GRAV la o secție de vot din Ploiești

Procesul de votare din Ploiești, pentru alegerile europarlamentare, a consemnat deja un incident. Președintelui secției nr.24 din municipiu i s-a făcut rău la scurt timp după deschiderea urnelor și a fost nevoie de intervenția ambulanței.

Președintelui de secție nu i s-a găsit înlocuitor, astfel că procesul de vot se desfășoară în formula locțiitor plus șapte membri de secție.

32 de arestați preventiv și arestați la domiciliu votează în Prahova

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează că în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IJP Prahova se află încarceraţi 34 de arestaţi preventiv, toţi cu drept de vot.

Dintre aceştia, 28 şi-au exprimat dorinţa de a-şi exercita dreptul de a vota la alegerile europarlamentare de duminică, 25 mai.

De asemenea, în judeţ sunt 19 arestaţi la domiciliu, dintre care 4 au solicitat să voteze. Aceştia îşi vor exercita dreptul legal prin intermediul urnei speciale.

Primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, a votat duminică, la ora 10.00, la secția de vot de la Liceul Nichita Stănescu din oraș.

Edilul spune că a votat pentru ca România să fie apărată, în Europa, prin intermediul viitorilor eurodeputați, sub toate aspectele, economice, sociale și politice.

Primarul a estimat un procent de prezență de 30%, în Ploiești, la alegerile europarlamentare 2014.

SURSA:WWW.PHON.RO

Leave a comment