1.700 de polițiști, jandarmi și pompieri din Prahova vor fi prezenti azi la datorie


Peste 1.300 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenați, pe 25 mai, în județul Prahova, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru protecția celor 622 de secţii de votare, pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European, precum și a alegerilor parțiale pentru unele autorități locale.

Pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Prahova, pe timpul desfăşurării alegerilor membrilor din România pentru Parlamentul European, vor fi angrenaţi peste 690 de poliţişti, 360 de jandarmi şi 270 de pompieri.

Peste 1.300 de angajați M.A.I. vor asigura protecția celor 622 de secţii de votare, amplasate în 493 de locații.

Vor fi luate măsuri de protecție și la cele 10 secții de votare pentru alegerile parțiale pentru unele autorități locale.

Alţi 255 de poliţişti și 30 de jandarmi, în perioada desfăşurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul județului, vor acţiona, conform competenţelor, 156 de poliţişti, constituiţi în 64 de echipe operative.

Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 446 de angajați M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.

Astfel, în total, peste 1.700 de angajați M.A.I. vor fi angrenaţi în misiuni, duminică, 25 mai 2014, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.

sursa:www.phon.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s