‘Lupii ” au incheiat sezonul cu o victorie clara . Corona Brasov – PETROLUL 0-3


Sezon încheiat cu blazonul respectat

Cu nu mai puțin de 9 absențe în lot, Petrolul a câștigat cu 3-0 meciul disputat în ultima etapă la Brașov, pe terenul retrogradatei Corona, confruntare ce a consemnat debutul a 3 tineri fotbaliști în tricoul galben-albastru și primul gol al lui Abel Camara.

Lupii au dorit să lase o impresie cât mai bună la ultima reprezentație a stagiunii și au și reușit printr-o victorie fără dubii în fața Coronei, deși Răzvan Lucescu s-a confruntat cu numeroase indisponibilități cauzate de suspendări sau accidentări. Chiar și în aceste condiții, jocul a fost la discreția ploieștenilor, intrați pe teren cu o formulă inedită, cu Povilas titular în poartă, Mustivar a evoluat fundaș central, iar Fernandez a coborât la închidere alături de căpitanul Marinescu.

După două ratări semnate de Camara și Tamuz, Priso a deschis scorul printr-o execuție superbă, în minutul 19, ajutat și de intervenția lui Dănălache, care a deviat în vinclu șutul mijlocașului dreapta. Până la pauză, Tamuz a irosit alte două oportunități, astfel că brașovenii au scăpat ieftin, dar au intrat la cabine îngroziți că meciul mai are o repriză. Și nu s-au temut degeaba. Partea secundă a debutat cu golul lui Zicu, anulat pe motiv de ofsaid, după care același Priso a trimis o torpilă de la marginea carelui direct în plasa porții lui Dănălache. Dubla camerunezului avea să fie completată de Camara, în minutul 68. Atacantul a primit un balon în adâncime, a preluat în viteză și a trimis puternic, pe jos, în colțul scurt, trecându-și în cont primul său gol la Petrolul. Scorul de neprezentare i-a permis lui Lucescu să-i arunce în luptă și pe debutanții Radu, Alecsandru și Oprea, pentru ca seara să fie pe deplin reușită.

Petrolul a dat dovadă de profesionalism până la final și s-a impus în fieful Coronei, de unde formații precum Steaua, Dinamo, Pandurii sau CFR Cluj n-au reușit să plece cu toate punctele. Găzarii au încheiat sezonul pe locul 3, la fel ca și campionatul trecut, dar faptul că acum au acumulat mai multe puncte reprezintă confirmarea că se află pe drumul cel bun. Lupii au făcut un pas înainte care le dă dreptul să privească în viitor cu un și mai mare optimism. Iar prezentul, cu satisfacție și mândrie!

Corona – Petrolul 0-3

Marcatori: Priso (18, 62), Camara (68)

Corona: Dănălache – Homei, Forika, Istrofor, Burlacu – Leonte (73 Popa), Dâlbea (cpt), Miranda, Dedu (46 Neacșa) – Coman (76 Stănescu), Buș

Antrenor: Daniel Bona

Petrolul: Povilas (88 Oprea) – Beța, Hoban, Mustivar, Guilherme – Marinescu (cpt), Fernandez (80 Alecsandru) – Priso, Camara, Zicu – Tamuz (75 Radu)

Antrenor: Răzvan Lucescu

Au arbitrat: Horațiu Feșnic (Cluj) – arbitru; Ioan Ciocănea (Sibiu), Bogdan Gheorghioiu (Timișoara) – asistenți; Dan Dreve (Cluj), Nicolae Botaș (Timișoara) – adiționali; Raul Ghiciulescu (Lugoj) – rezervă.

Observatori: Cornel Sorescu (Pitești), Marius Cheregi (București)

Foto: http://www.rpressport.ro

http://www.fcpetrolul.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s