Fostul cinematograf Premiera va fi preluat de catre Primăria Ploiesti


Reprezentanţii Primăriei Ploieşti vor primi săptămâna viitoare vizita celor de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor “România Film” (RADEF). Scopul întâlnirii este acela de a se încheia un protocol între cele două instituţii în vederea preluării în patrimoniul municipalităţii a cinematografului Premiera, ultimul cinematograf de stat din Ploiești.

“Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu reprezentanţii RADEF. În caz că nu vor dori să preluăm imobilele, vom formula un proiect de hotărâre prin care să constatăm că OUG 47/2011 a fost resprinsă prin Legea 115/2013, ceea ce echivalează cu abrogarea reglementărilor prin care sălile de spectacol cinematografic erau trecute în administraţia “România Film”. Ca atare, de drept de la data 18.04.2013, când a fost promulgată Legea 115, sălile de spectacol trebuiau să treacă în patrimoniul municipalităţii şi în administrarea Consiliului Local Ploieşti, noi urmând să stabilim numai trecerea de facto, în proprietatea noastră, a imobilelor”, ne-a spus Iulian Teodorescu, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Reamintim faptul că RADEF, proprietarul clădirii, a decis transferul aparaturii cinematografice, în speță proiectorul performant în valoare de 50.000 de euro, la Bucureşti, ceea ce a dus la închiderea cinematografului Premiera.

sursa:www.phon.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s