De la “ diplomația germană “ la “ golăneala dâmbovițeana “.SAM_6777
Sambata seara dupa sfarsitul meciului Petrolul – Steaua (scor 0-0 ), antrenorul Stelei a intrat pe teren pentru a-si felicita elevii pentru “ marele rezultat “ obtinut de campioana tarii pe “Ilie Oana’.

Pana aici nimic nefiresc …. dar,  antrenorul cu pretentia de a i-se spune “mister” si scolit in Germania a uitat de diplomatie si a facut un gest ridicol si riscant.

Sotul Anei Maria Prodan ( care in urma cu ceva ani,umplea paginile revistelor cu poze indecente ) a sfidat bunul simt si a dansat impreuna cu elevii sai “hora bucuriei” de parca ar fi castigat Champions League .
Reghe a uitat de bucuria de acum 9 zile,de la Cluj Napoca cand a sarbatorit castigarea titlului cu jucatorii sai .
Cei mai in varsta isi reamintesc decenta stelistilor dupa egalul cu FC Barcelona ( 0-0 ) ,din 1986 ,un egal mult mai important pentru Steaua,decat “ marele egal” sarbatorit ca un titlu mondial ,aseara pe “Ilie Oana”.

“Ne bucurăm când vrem noi”, a raspuns ironic , Reghecampf, după bucuria ostentativă care era să provoace o bătaie generală la care, Doamne Fereste , ar fi vrut sa participe si cei 15 000 de ploiesteni , pentru care Steaua este “dusmanul “din Bucuresti , gestul tehnicianului stelist putea duce la un macel in toata regula.

Facand o paralela intre pretentiile echipei patronate de Gigi Becali si una care joaca in finala Champions League , cata minte poti avea sa topai de bucurie ( la un egal ) mai mult decât unii care tocmai câştigaseră titlul în Spania după un meci dramatic pe Nou Camp impotriva Barcelonei şi 18 ani de aşteptare?!?

* Atletico Madrid a castigat titlu in Spania dupa ce a terminat la egalitate cu Fc Barcelona ( scor 1-1 ) in deplasare .

Pentru sotul Prodancei … care nu cunoaste sensul gestului sau , in DEX, verbul “a provoca” inseamna “a aduce (în mod intenţionat) într-o stare de iritare, îndemnând la acţiuni duşmănoase; a aţâţa; a stârni; a incita; a instiga; a porni; a întărâta”.

Stelistii invoca atitudinea ostilă, dar uita ca la Ploiesti sau oriunde in lumea , ar trebui sa te bucuri in limita bunui simt,chiar daca te numesti Steaua si esti campioana tarii,al doilea an consecutiv .

Mai mult … Reghe avea pretentia ca echipa sa fie aplaudata la Ploiesti,uitand ca dupa gestul sau de “baiat smecher” i-a aplicat un cap in gura (potrivit martorilor ) team-managerului Petrolului , Cristi Vlad.

De aceea nu poate fi iubita Steaua la Ploiesti,fiindca are un patron , un manager si un sef de galerie la inchisoare, un antrenor arogant si badaran sotia celui din urma fiind obisnuita cu scandalurile mondene si aparitii nud in tabloidele nationale.

Reghe pentru a avea pretentii de tara civilizata,sa nu uite ca intr-o tara cu adevarat europeana există jucători care nu ţipa si protesteaza la arbitru dacă nu li se acordă lovituri libere sau cartonase adversarilor şi nu există, în general, echipe care să imparta puncte uneia,iar cu altele sa joace pe viata si pe moarte .
Nu există nici arbitri care să ajute non-stop o singura echipa, mai ales ca Steaua fără perioada comunista era o echipa anonima in Romania si-n Europa .
Reghencampf , nu are de unde sa stie sau face pe uitucul ca într-o ţară civilizată ( chiar lunad exemplul Germaniei ) , campioana este cea mai bună echipă din campionat, şi reprezinta la nivel inalt tara din care provine in competitiile europene.

Când fair play-ul si decenta vor fi apreciate de catre “mister Reghe “ ,acesta va fi aplaudat la Ploieşti. Dar, cum cele doua lucruri nu se vor întâmpla niciodată, tot niciodată un comportament suburban si abject a lui Reghencampf si al jucatorilor sai nu va fi tolerat la Ploieşti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s