“Surpriza”. Petrolul invinsa de “pustii lui Hagi “. Viitorul Constanta – Petrolul 2-0 !?!ale-1035

Aseară la Chiajna s-au întâlnit faţă în faţă două echipe cu obiective total diferite. Viitorul Constantă care se află în lupta pentru evitarea retrogradării şi Petrolul care dorea să-şi păstreze locul secund în liga 1.

Petrolul făcând cel mai slab şi suspect meci din prima ligă, iar Viitorul reuşind să cucerească cele 3 puncte vitale pentru a se menţine în liga 1.
Debutul de meci a arătat o echipă ofensivă a gazdelor, prima ocazie de gol aparţinând “puştilor” lui Hagi, în minutul 3 Tănase a luat o acţiune pe cont propiu, decarul Viitorului a fost oprit de Pechana, apoi i-a trimis lui Gavra, acesta a şutat spre poartă, dar Hoban a reuşit să respingă cu pieptul.
În minutul 13, Manea centrează în careu, Gerson deviază greşit mingea cu capul, spre propia poartă dar Pechana respinge salvator în corner.
‘Lupii “s-au trezit în minutul 21, Mustivar a tras mult pe lângă poartă, de la 20 de metri.
În minutul 37, Mutu execută bine o lovitură liberă, dar şutul decarului petrolist a fost deviat în corner.
După numai un minut, Albin execută bine un corner, dar Geraldo a lovit mingea cu spatele pe lângă poartă.
Ultima ocazie de gol a primei reprize a aparţinut “lupilor”, Hoban a centrat de pe dreapta dar Teixeira trimite din 5 metri pe lângă poartă.
Scor la pauză 0-0…

La 5 minute după pauză, Viitorul deschide scorul prin Gavra (minutul 50), vârful amfitrionilor şi-a preluat cu umărul mingea, de lângă Geraldo şi a înscris pe colţul scurt (decizie corectă a lui Balaj, deşi ploieştenii solicitau henţ în atac.

În minutul 55, putea fi 2-0 pentru Viitorul, Lazăr s-a trezit liber printre fundaşii petrolişti, dar nu a reuşit să devieze spre poartă.

În minutul 58, Petrolul putea egala, Alcenat a centrat perfect în careu, dar Cămara a trimis milimetric pe lângă poartă, după o lovitură de cap.
În minutul 63, gazdele au avut ratarea sezonului din prima ligă, Băluţa a scăpat singur, a lobat peste Pechana, dar Tănase din doi metri cu toată poarta goală a şutat în bară.
În minutul 71, pentru a fi mai “frumos” jocul, Teixeira faultează din spate, apoi îl înjura pe Balaj, pentru că se pregătea să-i dea cartonaş galben, dar centralul i-a acordat direct “roşu”.

După 4 minute de la eliminarea portughezului, Mutu ratează inexplicabil din 3 metri, şutând aiurea peste poartă din poziţie excelentă (minutul 75).

În minutul 80, Mitrea a reluat cu capul, pe spate, dar pe lângă poartă.
După numai 3 minute, un contraatac şcoală a Viitorului, 3 jucători au scăpat spre poartă, Băluţa a şutat în Pechana, deşi avea varianta unei pase de gol, la Benzar (minutul 83).

2-0 pentru Viitorul…

În minutul 87, Marinescu pasează total aiurea înapoi, mingea ajunge la Băluţa, acesta a înscris pe sub Pechana, încheind partida şi aducând multe semne de întrebare privind corectitudinea acestui meci.
Imediat după golul lui Băluţa, suporterii petrolişti au plecat de pe stadion, nemulţumiţi de scor şi jocul “lupilor galbeni “.

Aşadar… scor final Viitorul 2 – Petrolul… nimic.

“Viitorul a obţinut o victorie fără drept de apel, noi am făcut un joc foarte slab. Ei s-au apărat foarte bine, în timp ce noi am fost prea statici şi nu am reuşit să îi desfacem. A contat şi calitatea slabă a terenului. A durat mult echilibrul din teren, am fost frustraţi, iar după primirea golului ne-am pierdut luciditatea. Suntem dezamăgiţi, ne pare rău de acest rezultat. Era în interesul nostru să ne luptăm pentru locul II, dar ne-am pierdut capul. Mi-este ruşine de o astfel de situaţie. În niciun caz nu am făcut jocurile Viitorului, aşa cum acuză suporterii. Am venit după cinci meciuri senzaţionale, iar când am dat de greu, am clacat. Am bătăile mele de cap acum legate de acest meci pierdut, nu mă gândesc încă la jocul cu Steaua “, a declarat Răzvan Lucescu la DigiSport.

Viitorul: Balauru – Manea, Larie, Mitrea, Toşca – Daminuţă (Ţîru ’70), Benzar – Mitriţă (Lazăr ’53), Tănase, N. Dică – Gavra (Băluţă ’58). Antrenor: Bogdan Vintilă.
Petrolul Ploieşti: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson (Marinescu ’58), Guilherme – Mustivar (Zicu ’69), Hoban – Priso (Cămara ’46), Albin, Teixeira – Mutu. Antrenor: Răzvan Lucescu.
Cartonaş galben: Toşca ’90
Cartonaş roşu: Teixeira ’71
Arbitri: Cristian Balaj (central) – Sebastian Gheorghe, Marius Marchidanu (asistenţi) – Lucian Rusandu, Horia Mladinovici (adiţionali) – Daniel Demetrescu (rezervă)
Observatori: Dan Berbecaru, Grigore Sichitiu

Foto: prosport.ro

One thought on ““Surpriza”. Petrolul invinsa de “pustii lui Hagi “. Viitorul Constanta – Petrolul 2-0 !?!

  1. blat ordinar !!!!! ca si meciul cu vasluiul .fotbalul a devenit o mega excrocherie !!!!! DNA-UL NU INTELEG DE CE NU SE IMPLICA ,DIICOT-UL DE ASEMENEA ,LIGA ,FRF-UL,CCA-UL.ESTE O BATAIE DE JOC LA ARESA SUPORTERILOR !!!!!!!! DE ACEEA NU AVEM NICI NATIONALA COMPETITIVA .TOTUL IN TARA ASTA ESTE UN MARE BLAT !!!! RUSINE !!!!!!!!…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s