Hai să o ajutăm împreună pe Andreea, dacă statul român o ignoră


Începem cu o paranteză. În perioada aceasta partidele politice se ” bat ” pe campania electorală pentru Parlamentul European iar Băsescu şi Ponta se ceartă şi se ironizează

Ca la uşa cortului, uitând că între noi există şi oameni care au nevoie de ajutorul lor, de celor care îi votăm de 25 de ani în continuare.

Am făcut această introducere, să le atragem atenţia celor care ţipa în gura mare pe panourile electorale că ” mândrii că sunt români “.

Întorcându-ne la cazul nostru…

Andreea e o fetiţă de 11 ani, din oraşul prahovean Băicoi, pe care o stare de răceala s-a transformat într-un diagnostic necunoscut .

După multe analiza, s-a descoperit un sindrom foarte rar întâlnit în lumea medicală… sindromul hemolitic uremic acut.

Datorită acestei maladii, organismul îşi autodistruge celulele dintr-o cauză necunoscută.

Această maladie rară are nevoie de un tratament aparte. Boala se poate trata cu medicamentul numit Soliris, cel mai scump medicament din lume, cu riscuri la fel de mari că beneficiile.

Costurile tratamentului se ridică la suma de 18.000 de euro/săptămână pentru toată viaţa.

Firma producătoare doreşte să sponsorizeze primele 6 luni, de tratament dar părinţii au amânat începerea tratamentului, deoarece nu ştiu când vor avea bani să plătească, după cele 6 luni oferite de către sponsori.

De curând Ministerul Sănătăţii şi-a reactualizat lista medicamentelor compensate şi a dat o şansă bolilor rare, Andreea nu a primit nimic din partea acestuia.

Soliris a fost cerut pentru prima dată în România, însă medicamentul nu are un preţ de catalog, iar părinţii Andreei trebuie să aleagă: îşi iau angajamentul că vor plăti, sau renunţă la tratament.

Andreea în urmă cu două săptămâni era o fată normală, delicată, firavă, cu visele coiplariei, la şcoală lua note mari, părinţii ei se mândreau cu ea, fiind o mare bucurie, pentru aceştia.

Viaţa acestora s-a schimbat brusc, după o suspiciune de entecorita, fetiţa a fost internată de urgenţă la Spitalul “Grigore Alexandrescu “Bucureşti cu diagnosticul PURPURA TROMBOCITOPENICA manifestat iniţial prin scăderea dramatică a trombocitelor cu risc masiv de hemoragie internă.

După numai o zi, Andreea a fost transferată la Spitalul Fundeni deoarece medicii au constat o afecţiune a funcţiei renale.

După un alt set de anlize, diagnosticul a fost unul “şocant”… SINDROM HEMOLITICUREMIC ATIPIC.

De atunci până în prezenţa, fetiţa face dializă, având o afectare autoimună ce implică tratamente complexe pentru a fi stabilizată respectiv un antibiotic foarte puternic dexametazona, un tratament anti convulsii.

Medicii de la Fundeni consideră că singurul medicament care îi poate aduce vindecarea Andreei, este Soliris care costă în jur de 180.000 euro.

Cei care doresc să o ajute pe Andreea pot face donații în următoarele conturi:

RO31RNCB0084010775440006 RON

RO04RNCB0084010775440007 EURO

RO74RNCB0084010775440008 USD

SWIFT: RNCB RO BU

TITULAR CEAUSU LIVIU ŞTEFAN

CONTURI DESCHISE LA BCR MIHAI BRAVU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s