“Lupii galbeni ” au urcat pe locul 2 dupa o victorie clara la Timisoara . Poli-Petrolul 0-3_-_poza-crop-650x390-upl_-_photos_-_-articles_32841_41771

Aseară la Timişoara, “lupii galbeni ” au câştigat cu scorul de 3-0 meciul împotriva echipei locale Poli, depăşind Astra în clasament, şi instalându-se pe locul secund.

Meciul a început într-o uşoară dominare şi posesie a gazdelor, dar fără niciun rezultat remarcabil în faza ofensivă.

În minutul 10, gazdele solicită penalty după o cădere în careu a lui Morariju după un duel cu Alcenat, dar Alexandru Tudor nu fluieră nimic.
În minutul 19, Texeira execută perfect o lovitură liberă, Morariju îl faultează în careu pe Priso, iar Tudor indică punctul cu văr, arătându-i fundaşului amfitrionilor cartonaşul galben.
Albin execută penalty-ul cu “sânge rece ” şi deschide scorul după numai 19 minute de joc.
După marcarea golului, “lupii ” au trecut la dominarea tactică, dar fără a crea probleme defensivei bănăţene.
În minutul 36, Mustivar a văzut cartonaşul galben după un fault dur, fundaşul “gazărilor” lipsind următorul meci din cauza cumului de cartonaşe.
Acest lucru l-a enervat pe Răzvan Lucescu, protestând de pe banca de rezerve.
În minutul 38, Petrolul se desprinde pe tabelă, Tamuz centrează de pe partea stângă, mingea ajunge la Albin, uruguayanul înscrie dintr-un vole “marcă propie”, dar şi cu ajutorul lui Nuno Claro, care n-a putut reţine mingea.
Scor 2-0 pentru ploieşteni şi zarurile deja erau aruncate.
Mai mult… Gerarldo a semnat sentinţa pentru timişoreni, după ce a înscris pentru 3-0.
În minutul 45, Texeira “inventează ” o centrare în careu, “Geri ” reia cu capul din plonjon, lăsându-l pe portarul lui Poli simplu spectator.
3-0 la pauză şi deja “lupii” se gândeau la meciul de miercuri cu FC Vaslui.
După pauză, tot Petrolul a avut ocazia să marcheze, Priso şutează periculos, dar Nuno Claro respinge… (minutul 49).
Poli s-a “trezit” d-abia în ultimele minute, Mansour scapă singur spre poartă, dar se împiedică în careu, nemaireusind să găsească forţa să şuteze către poartă (minutul 71), apoi Mera trimite cu capul din careu, dar mingea nu găseşte drumul spre poarta apărată de Pechana, care timp de 90 minute, s-a plictisit în poartă.

Scor final Poli – Petrolul, acest rezultat asigurând cel puţin până miercuri, locul 2 în clasament.

Răzvan Lucescu a declarat (pentru Dolce Sport), după a patra victorie, de când este antrenorul” lupilor”.” Nici un meci nu este lejer, trebuie să munceşti în fiecare meci, să intri cu o atitudine corespunzătore în teren şi doar aşa poţi să îţi faci un meci uşor. Azi am intrat hotărâţi, am avut o mentalitate bună, am marcat, am continuat să atacăm, am înscris şi a doua oară. În repriza secundă am încercat să păstrăm rezultatul şi am reuşit. Este o victorie incontestabilă, am fost superiori unei echipe care se luptă pentru salvarea de la retrogradare. Am arătat că suntem într-o perioadă bună, că am trecut peste greutăţile pe care le-am avut şi acum putem aborda meciurile cu siguranţă şi entuziasm”, a declarat tehnicianul ploieştenilor la Dolce Sport.

În meciul de la Timişoara, a evoluat un singur jucător român, Adrian Mutu, (Briliantul fiind introdus în teren, în minutul 57).

Răzvan Lucescu a vorbit şi despre obiectivul Petrolul.” Mai avem de muncit să rămânem pe locul doi. Cel mai important meci pentru o echipă e următorul. Jucătorii trebuie să se bucure, dar să rămână în echilibru, pentru că peste patru zile avem nevoie de forţe noi, de concentrare, de luciditate pentru meciul cu FC Vaslui “.

Antrenorul “lupilor a vorbit şi despre “elevul ” şi fostul său coleg de la Rapid, Dan Alexa, antrenorul amfitrionilor.
” Este un tip pasional, îmi place cum gândeşte, cum trăieşte. Cred că transmite şi o mentalitate pozitivă şi jucătorilor lui. Nu ştiu câţi antrenori ar avea curajul să pornească la un asemenea drum. Urmează un meci dificil pentru ei la Galaţi, acela e cel care contează”.

Poli Timişoara: Nuno Claro – Belu, Mera, Scutaru, Morariju – Poparadu, Gorobsov – Hasani, Trandu, Boldea – Szekely

Petrolul Ploiești: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Guilherme – De Lucas, Mustivar – Priso, Albin, Teixeira – Tamuz

Următorul meci al “lupilor” se va disputa, la Ploieşti (miercuri 7 mai, ora 19.30) împotriva celor de la FC Vaslui, o partidă la prima vedere facilă, datorită problemele financiare ale moldovenilor şi deja retrogradaţi în liga a doua, din cauza licenţei neplătite.

Foto: dolce-sport.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s