Campionii au castigat si al doilea meci din play off.CSU Asesoft – Energia Rovinari 86-77 (34-38)


Ploieștenii s-au întrebunințat serios în meciul secund al seriei cu Energia Rovinari pentru a nu ceda avantajul terenului propriu. După o victorie categorică în prima zi, Burlacu și colegii săi au reușit să ducă scorul la 2-0, la general, la capătul unui meci în care gruparea gorjeană s-a dovedit un adversar redutabil.

Chiar și fără Darby, care a suferit o fractură la unul dintre degetele mâinii drepte în primul meci, și cu un Djapa – nerefăcut 100% după accidentarea la genunchi din luna ianuarie, Energia a oferit o replică îndrăzneață campioanei în prima repriză. Mizând pe aportul ofensiv consistent al tandemului american Watson – Troupe, echipa lui Radu Stroescu a reușit să preia pentru prima dată inițiativa pe finalul sfertului de debut, scor 18-19, după o reușită din „căciulă” a lui Jazvin.

Miza întâlnirii a făcut ca nervii să cedeze, pe rând, până la pauză, în ambele tabere. Mai întâi, Mohammed a fost sancționat cu fault tehnic după o altercație cu româno – israelianul Karpelesz, pentru ca, mai apoi, Watson să vocifereze la o decizie a arbitrilor și să fie la rându-i sancționat. Americanul s-a revanșat, însă, imediat cu o triplă de lângă Popovic și Energia intra la cabine în avantaj, scor 34-38.

Cu Adamovic și Popovic – în același timp pe parchet, și cu Mohammed urcat pe poziția 3, „alb-albaștrii” au trecut la conducerea jocului. Autor a 3 dunk-uri consecutive, după tot atâtea intercepții ale fundașilor ploieșteni, Mohammed a dus scorul la 50-46, sfidând practic timpul de odihnă cerut de banca oaspeților, iar Burlacu a mai lovit încă o dată de la distanță, pentru a conferi Asesoftului prima șansă la victorie: 60-49 (min 29).

Aflați în pragul eliminării, Watson și Troupe au alimentat ofensiva Energiei în ultimul sfert. Cei doi, completați de Milosevic, au coborât diferența la doar două posesii în minutul 35, dar Krapic nu a fost de acord cu revenirea de moment a adversarilor și i-a băgat pe gorjeni în ședință după un coș de la distanță: scor 75-67. Mai proaspeți din punct de vedere fizic, ploieștenii au controlat secvențele de final, asta chiar dacă același Watson a arătat de ce este în stare atunci când îi oferi spațiu și timp pentru a lua deciziile oportune.

Meciurile 3 și 4 ale seriei sunt programate la Tg. Jiu, pe 2 și 3 mai.

sursa:www.csuasesoft.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s