Atentie ! Slujba de Înviere va începe la miezul nopţii în toate bisericile din Ploieşti


InviereaDomnuluiCredincioşii ortodocşi si cei catolici sărbătoresc duminică Paştele. Şi anul acesta ploieştenii ortodocsi vor primi Sfânta Lumină de la Ierusalim. Preoţii vor împărţi Lumina Sfântă enoriaşilor în cadrul slujbelor pe care le vor oficia în această noapte. Slujba de Înviere va începe în toate bisericile ploieştene la ora 24:00. Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (salonul oficial) în seara zilei de19 aprilie 2014, în jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor. De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escală în municipiul Cluj-Napoca) şiTimişoara pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din restul ţării.
Potrivit Ziarului Prahova, în noaptea de 19 aprilie, la Biserica Romano-Catolică „Cristos Rege”, catolicii vor participa la Liturghia Solemnă de Paşte, începând cu ora 21.00 şi până la ora 23.00. Ceremoniile religioase din noaptea de Paşti vor cuprinde: binecuvântarea focului şi aprinderea Lumânării Pascale, cântarea Preconiului pascal, ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu care arată semnificaţia Paştelui ebraic şi pe cea a Paştelui creştin -Învierea Domnului, intonarea cântării pascale „Aleluia”, binecuvântarea apei de Botez şi reînnoirea făgăduinţelor de la Botez, mărturisirea credinţei în Dumnezeu, Tatăl, Fiul şi Duhului Sfânt, Liturghia euharistică -Sfânta Împărtăşanie. Începând din noapte de Paşti şi până la Rusalii se cântă „Cristos a Înviat!” şi celelalte cântări ale Învierii Domnului. În judeţul Prahova există aproximativ 900 de familii care aparţin cultului romano-catolic.

sursa:www.ploiestiri.altphel.ro

N.R. PENTRU A SE DESFASURA SLUJBA IN CONDITII BUNE SI A NU EXISTA INCIDENTE,SFATUIM TOTI ENORIASII CARE VOR PARTICIPA LA SLUJBA SI LA IMPARTIREA LUMINII PASCALE A NU SE INGHESUI SAU A CREA BUSCULADE SI PANICA.

PREOTII ORTODOCSI SI CEI CATOLICI VOR IMPARTI LA TOATA LUMEA , LUMINA PASCALA.

DIN ANII ANTERIORI,SPERAM CA PLOIESTENII SA INTELEAGA CA LA BISERICA ,  NU ESTE CA IN OBOR SAU CA PE BULEVARD ,SA NE INGHESUIM SAU SA NE IMBRANCIM PENTRU LUMINA.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s