CSU Asesoft ar putea evolua, din sezonul 2014-2015, în Liga Adriatică.


„Zurnal”, principala publicaţie sportivă din Serbia, acreditează ideea conform căreia CSU Asesoft ar putea evolua, din sezonul 2014-2015, în Liga Adriatică. Forul ABA ia în calcul această posibilitate după retragerea formaţiei maghiare Szolnoki.

CSU Asesoft pare să fie candidatul ideal pentru ultimul loc rămas pe tabloul Ligii Adriatice, pentru ediţia 2014-2015, asta după ce Szolnoki Olaj (Ungaria) a înştiinţat forul ABA că nu se va mai alinia la startul competiţiei din sezonul viitor.

Supremaţia grupării campioane în Liga Naţională, parcursul bun în EuroCup, unde ploieştenii au învins de două ori campioana Bosniei, Igokea Aleksandrovac, dar şi factorul geografic sunt câteva dintre motivele care fac din CSU Asesoft principala favorită la accederea în Liga Adriatică.

„Avem semnale clare în acest sens şi suntem fericiţi că ABA se gândeşte la noi. Ar fi ceva extraordinar să ne putem măsura forţele cu cele mai bune echipe din spaţiul ex-iugoslav, care, în paralel, evoluează în Euroligă sau EuroCup. Vom încerca, prin performanță, să ne menținem în vizorul lor și sperăm ca, la un moment dat, să fim parte din această competiție”, a declarat Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al campioanei României.

Steaua Roşie Belgrad a câştigat sezonul regulat al Ligii Adriatice, având un bilanţ de 22 de victorii şi 4 înfrângeri. Marea rivală, Partizan Belgrad, a încheiat pe 3 şi a obţinut calificarea în Final Four-ul din perioada 25-27 aprilie, la care vor mai fi prezente cele două grupări croate de renume, Cibona Zagreb şi Cedevita Zagreb. Liga Adriatică trimite, din sezonul viitor, două echipe în Euroligă și trei în Eurocup.

sursa:http://www.csuasesoft.ro/campionii-bat-la-portile-ligii-adriatice/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s