MUZEUL CEASULUI ,,NICOLAE SIMACHE,, PLOIEȘTI VĂ AȘTEAPTĂ ÎNTR-O NOUĂ LOCAȚIE


În perioada 01 august 2013-01 august 2015, clădirea Muzeului Ceasului ”Nicolae Simache” Ploiești, din strada Nicolae Simache, nr. 1 se află în restaurare. Activitatea Muzeului Ceasului, unic în România prin specificul patrimoniului său, continuă în sala ”Auditorium” a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr. 10, unde s-a reorganizat expoziția sa permanentă. Această nouă locaţie se află în centrul oraşului, la o distanţă foarte apropiată de sediul iniţial al Muzeului Ceasului.

Noua expoziţie prezintă   evoluţia  orologeriei de la primele instrumente de măsurat timpul, până la ceasuri de mare complexitate, putând fi admirat un patrimoniu  foarte divers, relevând un repertoriu decorativ de la Renaştere până la stilurile artistice moderne.

În expoziţie se regăsesc ceasurile unor personalităţi ale istoriei şi culturii naţionale: Al. Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, Carol I, Mihai I, Al. Averescu, Nicolae Titulescu, George Coşbuc, Vasile Alecsandri etc.

Un punct de maximă atractivitate al muzeului îl reprezintă ceasurile cu mecanisme muzicale şi distractive, automatele muzicale aflate încă în funcţiune.

Prin specificul patrimoniului său Muzeul Ceasului se constituie ca un veritabil lăcaş de cultură multidisciplinar de mare interes şi atractivite pentru vizitatorii din toate generaţiile.

Programul de vizitare: Marţi-duminică, orele 9-17

                                         Luni-închis

Locuri de parcare în apropierea muzeului: zona Tribunalului Ploieşti-parcarea de pe str. Democrației, nr. 1, sediul iniţial al muzeului situat în str. Nicolae Simache, nr. 1  și  intersecția străzilor  Toma Caragiu și Gheorghe Lazăr (în fața Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova), în zilele de sâmbătă și duminică.

Vizitele se pot anunţa la  numerul de telefon: 0244-542861 sau 0244-514437

Ca și în anii anteriori pentru săptămâna ”Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” se pot face programări pentru vizitarea muzeului la numerele de telefon  de mai sus.

În aceeași perioadă, s-a organizat expoziția temporară ,,Valori de orologerie europeană din patrimoniul Muzeului Ceasului ,,Nicolae Simache,, Ploiești. Frumusețea vechilor ceasuri,, în cadrul Muzeului Memorial ,,Nicolae Iorga,, din Vălenii de Munte, strada George Enescu, nr. 1, tel. 0244 280 861 Această expoziție valorifică un număr reprezentativ de piese din colecția Muzeului Ceasului ,,Nicolae Simache,, Ploiești.

Vă așteptăm!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s