Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti a achizitionat un aparat radiologic cu detector full digital, de tip OPTIX COMFORT.


Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti a achizitionat un aparat radiologic cu detector full digital, de tip OPTIX COMFORT. Achizitia s-a efectuat cu sprijinul Consiliului Judetean Prahova care a alocat suma de 114.000 € pentru dotarea spitalului cu aparatura medicala. 

Noul aparat de radiologie achizitioneaza prin intermediul detectorului digital imaginea radiologica care poate fi ulterior prelucrata – procesata, marita, micsorata, contrastata, trimisa la arhiva electronica, imprimata pe CD.

De asemenea doza de radiatii incasata de pacient este mai mica decat la aparatele analoge ( clasice).

In vederea punerii lui in functiune se amenajeaza un spatiu special destinat pentru acesta,termenul de finalizare fiind in data de 31.03.2014.

S-a obtinut Avizul Sanitar Amplasare Constructie de la Directia de Sanatate Publica Prahova .

S-a intocmit documentatia tehnica de amplasare-constructie, conform Normelor de Securitate Radiologica-Procedurilor de autorizare si ale Normelor specifice pentru practicile de radiologie de diagnostic si radiologie interventionala si s-a depus la CNCAN pentru eliberarea Autorizatiei de Amplasare-Constructie.

Dupa obtinerea avizelor necesare urmeaza sa demareze montarea aparatului aproximativ 5 – 7 zile si apoi obtinerea autorizatiilor de functionare – utilizare.

Preconizam ca pe data de 15 mai 2014 aparatul sa functioneze.

sursa:www.max-media.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s