NOUA CASĂ A CĂSĂTORIILOR DIN PLOIEȘTI ESTE GATA.


Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) se mută în casă nouă, în imobilul de pe Bulevardul Castanilor care a aparținut Distrigaz, de lângă Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”.

Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) deserveşte cetăţenii municipiului Ploieşti, dar şi pe cei ai altor 15 localităţi prahovene arondate. Acesta reuneşte atribuţiile Serviciului de Stare Civilă (eliberarea actelor de naştere, căsătorie, divorţ, deces, livrete de familie etc.) şi ale Serviciului Evidenţa Informatizată a Persoanei (eliberarea actelor de identitate şi evidenţa persoanelor).

În ultimii ani, Serviciul de Stare Civilă şi cel de Evidenţă Informatizată a Persoanei şi-au desfăşurat activitatea în incinta Palatului Administrativ, respectiv în imobilul situat în Şoseaua Vestului nr. 19.

Consiliul Local al Municipiului Ploieşti a decis, prin Hotărârea nr. 336/ 11.09.2013, achiziţionarea imobilului din Bulevardul Independenţei nr. 10 (construcţie ce a fost în proprietatea SC GDF SUEZ Energy Romania SA), în conformitate cu prevederile legale actuale.

Imobilul de pe Bulevardul Independenţei nr. 10 are doua corpuri de clădire: unul de 420,21 mp, cu demisol, parter si etaj si altul de 133,68 mp cu parter si etaj, precum si un teren de 1.205,55 mp. Aşadar, prin poziţia centrală, suprafaţa şi dotările pe care le are, clădirea îndeplineşte condiţiile necesare pentru ca, un serviciu important în relaţia cu cetăţenii, cum este Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, să îşi desfăşoare activitatea in conditii optime.

Mutarea SPCLEP în noul sediu va determina întreruperea activităţii cu publicul în perioada 28 -31 martie, atât pentru eliberarea certificatelor de stare civilă cât şi a cărţilor de identitate.

Cetăţenii programaţi pentru ridicarea cărţilor de identitate în zilele de 27, 28 şi 31 martie a.c. se pot prezenta, pentru a intra în posesia acestor documente, miercuri, 26 martie a.c., la sediul Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei din Şoseaua Vestului nr. 19.

Serviciul de Stare Civilă va lucra doar pentru înregistrarea actelor de deces, la sediul din Bulevardul Republicii nr. 2, Palatul Administrativ, intrarea G, în intervalul orar 09.00 – 12.00, pentru zilele de vineri şi sâmbătă, respectiv între orele 09.00-14.00 pentru ziua de luni, 31 martie. Căsătoriile civile se vor oficia conform programărilor şi vor avea loc în Sala Europa din Palatul Administrativ .

Primarul Iulian Bădescu va inaugura noul sediu al Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti, luni, 31 martie, la ora 10.00.

Citiți AICI cu ce preț a fost cumpărat imobilul de pe Bulevardul Castanilor.

sursa:www.phon.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s