” Blestemul ” remizelor… Concordia Chiajna – Petrolul 0-0


 

ale-9056

 
Gazdele au fost mai periculoase în prima repriză. Gazării s-au bazat pe acţiunile lui Toto Tamuz şi pasele lui Teixeira sau Albin.

 

În minutul 5, Teixeira a şutat de la distanţă, dar Rimniceanu a reţinut fără probleme.
În minutul 17, gazdele au avut ocazia de a deschide scorul, Welingotn a şutat din 12 metri peste poartă, apoi după un minut, Pecanha a prins şutul lui Purece, după ce iniţial scăpase mingea.
Petrolul putea deschide scorul în minutul 18, dar Pires a şutat peste poartă de la 18 metri.
În minutul 29, Purece execută o lovitură liberă direct în braţele lui Pecanha.
Prima repriză se termină cu cartonaşul galben primit de Zicu (minutul 45 + 2).

 

După pauză, ploiesteniii au forţat deschiderea scorului, dar fără succes.
În minutul 82, Albin i-a păsat perfect în careu, lui Priso, însă camerunezul a şutat peste tranversala, pe contraatac Serediuc şutează pe lângă poartă de la 11 metri.
Ultima ocazie a meciului a aparţinut, gazărilor, în minutul 90 Geraldo a şutat din vole pe lângă poartă, de la 11 metri.
Datorită jocului slab, suporterii petrolişti care au făcut deplasarea la Chiajna, au scandat în unele momente din repriza a doua “Jucaţi fotbal “.
După acest egal Petrolul, a acumulat 48 de puncte şi se menţine pe locul 3.
Etapa viitoare, duminică 30 martie, Petrolul va întâlni pe teren propiu pe Dinamo.

 

Chiajna: Rîmniceanu – V. Dima, Melinte, Leca, Bambara – Ispir, Papasterianos – Onduku, Purece, Serediuc – Welington
Rezerve: Cobrea, N. Roşu, L. Ganea, Savin, Strătilă, Da Costa, M. Ioniţă

 

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Manasse, Guilherme – Zicu, Teixeira, Romario, Walter – Albin, Tamuz
Rezerve: Bornescu, Mustivar, Beţa, R. Alexandru, Cămară, M. Anghel, Priso

 

Arbitru: Alexandru Tudor
Asistenţi: Bogdan Gheorghe, Ciprian Danşa

 

Declaraţii Răzvan Lucescu:
“Chiajna nu ne-a permis să jucăm foarte repede. Când se întârzia un moment, ceilalți aveau timp să se reorganizeze. S-a ajuns pe final la un meci de luptă, dar am spus că trebuie să marcăm la prima oportunitate, fiindcă știam că nu vor fi multe.

 

Nu am reușit, deși am avut 4 mari ocazii pe parcursul meciului. Trebuia să fim atenți și la mingile lungi aruncate de ei la întâmplare. În astfel de condiții, cu un astfel de joc, a lipsit golul”.
“Chiajna e fericită cu un rezultat de egalitate, poate spune că a obținut o victorie. În schimb, Petrolul e dezamăgită de rezultat, dar, așa cum spuneam, a fost o atitudine de luptă. Băieții au alergat foarte mult și s-au luptat până la capăt.

 

Am trecut de la 4-2-3-1 – cu care voiam să încercăm să punem probleme măcar prin acțiuni individuale, dacă nu altfel – la un 4-4-2, ca să punem presiune pe cei doi fundași centrali. Așa poate că au apărut și ocaziile, dar e un 0-0 și trebuie să îl acceptăm, chiar dacă suntem nemulțumiți “.

 

Declaraţii Marius Sumudica

 

” Sunt mulțumit de rezultat și în primul rând de atitudinea băieților, una ireproșabilă. Am pregătit meciul de așa natură, ca să luăm minimum un punct. Veneam după victoria de la Pandurii și am zis atunci că e inutilă acea victorie dacă pierdem cu Petrolul.

 

Așa cum i-am promis lui Dinu Gheorghe, i-am făcut viața grea Petrolului și lui Răzvan Lucescu, ajutându-i pe cei de la Astra. A fost un rezultat echitabil. Când joci cu Petrolul, o echipă de vedete, este o mândrie pentru noi să obții un punct. Exista și posibilitatea să pierdem, dar și să câștigăm. Trebuie să ne gândim de-acum la viitor, la meciul de la Galați. Trebuie să strângem puncte.

 

Ne-a ajutat c-a lipsit Mutu, c-a lipsit De Lucas, c-a lipsit Hoban, trebuie să fim obiectivi, să spunem lucrurilor pe nume. Dar băieții mei și-au dorit foarte mult și iată că Dumnezeu ne-a răsplătit”.

 

foto:www.prosport.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s