Ploiestenii cu venituri nete sub 3000 de lei vor circula gratuit cu mijloacele de transport in comun


 

 

Consilierii PSD și PNL au inițiat un proiect de hotărâre care va fi dezbătut  în ședința extraordinară a Consiliului Local Ploiești, prin care cetățenii municipiului, cu venituri nete sub 3000 de lei, vor putea folosi mjiloacele de transport public în comun fără să plătească nimic.

Dacă proiectul va fi aprobat, miercuri, se prevede că gratuitatea pe liniile de autobuz, troleibuz și tramvai aparținând  S.C. Transport Călători Express S.A.  (fost RATP) Ploieşti se va aplica în perioada 31.03.2014 – 31.12.2015.

Gratuitatea se acordă doar celor care locuiesc în Ploiești, pe baza unei autorizaţii de călătorie eliberată prin casieria colectoare din incinta societăţii şi punctele de vânzarea a legitimaţiilor de călătorie.

Pentru a acoperi costurile, SC Transport Călători Express SA a solicitat Primăriei Ploiești subvenții de 62.970.000 lei – în 2014 și de 64.544.249 lei – în 2015. În total, administrația va achita peste 28 milioane de euro, ceea ce face acest proiect unul extrem de costisitor.

Ideea a fost lansată de primarul Iulian Bădescu, în urmă cu 1 lună. Edilul speră ca pe perioada lucrărilor de reabilitare a liniilor de tramvai 101 și 102, lucrări estimate la 59 milioane de euro, ploieștenii vor renunța la autoturisme și vor circula în special cu autobuze.

sursa:www.max-media.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s