Dosar penal pentru moartea copilului de 9 ani din Aricestii Rahtivani


Copilul dispărut de acasă în urmă cu o săptămână şi găsit mort câteva ore mai târziu lângă o sondă de extracţie a petrolului a murit din cauza intoxicaţiei cu gaz de sondă, poliţia deschizând dosar penal pentru ucidere din culpă, compania căreia îi aparţine sonda lăsând zona neîmprejmuită.

Băiatul în vârstă de nouă ani din comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani, care a dispărut joia trecută şi a fost găsit mort în noaptea de joi spre vineri, în apropierea unei sonde de extracţie a petrolului, a murit din cauza intoxicaţiei cu gaze de sondă, este concluzia medicilor legişti care au făcut necropsia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Contactat telefonic, primarul comunei Ariceştii Rahtivani, Alexandru Cristea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că băiatul a fost găsit mort, lângă puţul de extracţie al sondei, de către membrii echipei care monitorizează activitatea la sondă. El a precizat că sonda respectivă, care aparţine companiei OMV – Petrom, este situată pe un teren intravilan al comunei, la aproximativ zece – doisprezece metri de o şosea care este circulată.

Întrebat dacă puţul de extracţie era împrejmuit, edilul a răspuns negativ.

“Nu sunt avocatul OMV Petrom, sub nicio formă. Dar dânşii au încercuit anumite zone, într-o perioadă încercuiseră chiar şi zona unde se află puţul de extracţie, nu numai electromotorul şi zona de pompare, dar se mai fura de prin protecţiile astea” a spus primarul Alexandru Cristea.

Întrebat dacă în prezent zona în care a fost găsit mort băiatul de nouă ani este încercuită, primarul comunei Ariceştii Rahtivani a spus că nu a fost montat un gard, ci nişte stâlpi legaţi între ei cu o bandă.

“Tot aşa este. Adică puţul de extracţie nu este încercuit. Dar utilajele sunt încercuite. Acum s-au bătut nişte pari de lemn şi s-a pus o banderolă pe care scrie acces interzis,dar nu este un gard sau ceva”, a mai spus primarul.

sursa:www.max-media.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s