Razvan Burleanu este noul presedinte al FRF


Imediat ce a obţinut funcţia pe care Mircea Sandu a ocupat-o din 1990 încoace, noul conducător i-a pus în vedere secretarului general să-şi caute alt serviciu.Răzvan Burleanu (dreapta, felicitat de Gino Iorgulescu, președintele LPF) i-a cerut lui Adalbert Kassai să demisioneze FOTO: LIBERTATEA

La capătul unei şedinţe de peste opt ore, în care au existat două tururi de scrutin şi un episod demn de nuvelele lui Ion Luca Caragiale, fotbalul românesc şi-a desemnat ieri noul şef. Răzvan Burleanu a câştigat alegerile pentru preşedinţia FRF şi a devenit, la cei 29 de ani ai săi, cel mai tânăr şef al unui for sportiv din România! Ime diat ce a fost oficializat în noua funcţie, Burleanu a luat şi prima măsură: i-a cerut lui Adalbert Kassai, omul de încredere al lui Mircea Sandu, să renunţe la funcţia de secretar general al FRF, pentru a nu fi dat afară!

Mai multe voturi decât votanţi!

Condamnarea la închisoare cu executare primită de Gică Popescu, văzut ca mare favorit la câştigarea alegerilor, a creat, într-o primă fază, haos la Adunarea Generală de ieri. S-a vorbit, la un moment dat, că cvorumul nu se va întruni şi, astfel, alegerile vor fi amânate, însă nu s-a întâmplat asta. Răzvan Burleanu a câştigat un prim avantaj în momentul în care s-a aliat cu Marcel Puşcaş, unul dintre contracandidaţii săi. După primul tur de scrutin, actualul preşedinte a obţinut 72 de voturi, Vasile Avram – 59, iar Gheorghe Chivorchian – 29.

Cum câştigătorul n-a întrunit 50+1 din totalul voturilor, s-a trecut la cel de-al doilea tur de scrutin, în care au intrat Răzvan Burleanu şi Vasile Avram. Chivorchian s-a aliat cu Burleanu, care a încercat să-l atragă de partea sa şi pe Avram. Dar fostul şef al arbitrilor a refuzat alianţa.

La numărarea acestor voturi a existat şi un moment hilar: în urne se aflau 175 de buletine, deşi în sală erau doar 173 de votanţi! Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, a propus ca fiecare candidat să piardă câte un vot, dar Avram s-a opus vehement. Până la urmă, s-au ţinut cont şi de cele două voturi în plus, iar Burleanu a câştigat cu 113-58.

Răzvan Burleanu a obţinut în turul II de scrutin 113 voturi, iar Vasile Avram – 58

Cine este noul preşedinte

Născut pe 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipelor Burleanu. E absolvent al Facultăţii cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi a urmat, de asemenea, cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I. Burleanu e preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, organizaţie nerecunoscută de FRF. În campania electorală a lansat mai multe atacuri la adresa lui Gică Popescu.

Citiţi mai mult: Răzvan Burleanu a devenit preşedintele FRF şi l-a umilit pe Kassai – Fotbal intern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/razvan-burleanu-a-devenit-presedintele-frf-si-l-a-umilit-pe-kassai-1085597.html#ixzz2vBaDocDR
sursa : EVZ.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s