Silvia Sbârciu – concert simfonic la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti


Joi, 6 martie 2014, de la ora 19:00, scena Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti se va bucura de prezența renumitei soliste Silvia Sbârciu, în cadrul concertului simfonic sub bagheta dirijorului József Horváth.

Din program vor face parte:

–         Peter Warlock: Suita “Capriol” pentru orchestră de coarde.

–         Wolfgang Amadeus Mozart: Concert Nr. 27 Kv 595 pentru pian şi orchestră.

–         Franz Schubert: Simfonia a V-a D 485.

Absolventă a Academiei de Muzică Gh. Dima din Cluj şi cu o solidă pregătire internaţională la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst-Mannheim, Germania, unde tânăra pianistă a urmat cursurile de studii aprofundate la clasa prof. Paul Dan, Silvia Sbârciu se evidenţiază atât prin talentul şi personalitatea sa deosebită, cât şi prin repertoriul vast şi bogat care cuprinde o mare varietate de lucrări aparţinând atât muzicii clasice, cât şi celei moderne şi contemporane.

Doctor în muzică, titlu obţinut în anul 2007, Silvia Sbârciu se remarcă în cariera sa prin numărul mare de cursuri de măiestrie la care a participat peste hotare, manifestări susţinute de nume mari ale muzicii mondiale precum Karl Heinz Kaemmerling de la Mozarteum Salzburg in cadrul Schleswig Holstein Musik Festival, Lev Naumov de la Conservatorul din Moscova, Leo Fleischer de la Juliard School of Music, New York, Dmitri Alexeev, Felix Gottlieb sau Sviatoslav Pochekin în cadrul Internationale Klavierakademie Murrhardt (Germania).

In 2010 a participat la International Keyboard Institute and Festival (IKIF) New York unde a lucrat cu renumiti profesori precum Sontraud Speidel, Akiko Ebi, Asaf Zohar si dirijorul Eduard Zilberkant.

În activitatea solistică, cartea de vizită a pianistei Silvia Sbârciu conţine o serie de recitaluri şi concerte susţinute atât în ţară, în cadrul unor festivaluri de renume precum „Toamna Muzicală Clujeană”, Festivalul Mozart sau Festivalul de Lied Ionel Perlea, cât şi peste hotare cum ar fi la Staatliche Hochschulen für Musik und Darstellende Kunst, Mannheim şi Stuttgart (Germania), în cadrul Internationale Klavierakademie Murrhardt sau Schleswig Holstein Musik Festival, tot în Germania sau în Suedia.

Pe lângă bogata activitate solistică desfașurată alături de orchestrele filarmonicilor din Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș, Brașov etc. sub bagheta dirijorală a lui Mihail Agafita, Ilarion Ionescu Galati, Paul Mann, Aurelio Canonici etc. cât și în recitaluri solo și concerte susținute în România, Germania, Franța, Suedia, SUA etc., Silvia Sbârciu s-a impus și ca un partener cameral avizat, aplecându-se cu un pasionat interes asupra relației text literar/text muzical din duo-ul voce-pian.

Biletele se regăsesc la sediul Filarmonicii (strada Anton Pann, nr 5).

Mai multe informaţii despre Concertul Simfonic pe: www.filarmonicaploiesti.eu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s