De neoprit… CSU Asesoft – CSM Oradea 79-66 (39-32)


CSU Asesoft: Popovic, Mohammed, Guțoaia, Burlacu, Lee
CSM Oradea: Popescu, Dillon, Subotic, Nicoară, Denison

Campionii vor porni de pe prima poziție a grilei de start, în finalul sezonului regulat. După succesul de la Oradea, în tur, CSU Asesoft a recidivat în Sala Olimpia, bifând a 16-a victorie stagională și revenind, așadar, în fotoliul de lider al Ligii Naționale.

Cu motoarele turate la maxim, ploieștenii au avut un prim sfert de excepție în fața unei echipe nevoite să se descurce fără conducătorul de joc titular, americanul Franklin. Preciși din acțiune și agresivi în apărare, unde au speculat deseori naivitățile adversarului, pe faza de construcție, „alb-albaștrii” au controlat clar ostilitățile.

Beneficiind de aportul consistent al sârbului Popovic, dirijorul acțiunilor ofensive, dar și de prestația exactă, sub coș, a finlandezului Lee, CSU Asesoft a avut momente în care efectiv a zburdat pe teren: 29-15 (min 10). Intrarea lui Hallik a schimbat în bine evoluția bihorenilor, până la pauză. Profitând și de trecerea pe bancă a lui Burlacu, estonianul l-a dominat pe Krapic, adversarul său direct, iar CSM Oradea reușea să se apropie amenințător pe tabelă, scor 39-32, la jumătatea partidei.

După un discurs ceva mai apăsat, ținut de Arnautovic elevilor săi, campionii au încercat să revină la conducerea jocului, imediat după reluare. Fără realizări notabile pe tabelă, Guțoaia i-a lăsat locul lui Krapic, croatul coborând pe poziția 3 pentru a-l lua în primire pe Subotic. Din păcate, jocul gazdelor a continuat să scârțâie în plan colectiv, Lee și Mohammed fiind oamenii responsabili cu punctele în momentele de presiune.

Aflați în avantaj de două posesii la intrarea în ultimul sfert, ploieștenii au jucat „la cronometru” majoritatea acțiunilor ofensive, căpitanul Burlacu ieșind la rampă printr-un „buzzer” din fața lui Subotic. Mai proaspeți din punct de vedere fizic, elevii lui Arnautovic au dominat ultimele minute, când mingea l-a căutat pe același Lee, în încercarea de a aduce puncte ușoare de sub coș.

După jocul cu CSM Oradea, pentru CSU Asesoft urmează, acum, două deplasări cu „grad ridicat de risc”. Pe 10 martie, Burlacu și compania vor evolua la Tg. Jiu, pentru ca, la finele aceleiași săptămâni, să meargă în Sala Horia Demian pentru confruntarea cu U Mobitelco.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s