CSU Asesoft – Steaua București 87-74


Revenirea în Sala Olimpia, după episodul nefericit de la Tg. Mureș, a fost de bun augur pentru campionii en-titre. În fața Stelei, adversarul perfect pentru refacerea moralului, ploieștenii au prestat un baschet mult mai coerent, presărat și cu momente de fantezie, demonstrând, o dată în plus, că nicăieri nu-i ca „acasă”.

 

Sub privirile micuților baschetbaliști de la grupele de juniori ale clubului, neînvinși în 2014, Burlacu și compania au apăsat accelerația încă din start. Grație unui joc colectiv mai compact, dirijat, pe rând, cu măiestrie, de Popovic și Adamovic, gazdele au impus un ritm alert, care i-a luat prin surprindere pe bucureșteni. Lee a făcut legea sub panou, în fața veteranului Stănescu, Mohammed a încins și el plasa de la distanță, dar surpriza plăcută a primei părți a reprezentat-o evoluția lui Guțoaia.

 

Precis din acțiune și extrem de util fazei de contraatac, gălățeanul a strâns 11 puncte, răsplătind încrederea băncii tehnice. După 31-13, la capătul primului sfert, diferența a crescut și mai mult până la pauză, în ciuda faptului că steliștii au arătat și momente bune, cu tandemul Nyakundi – Stănescu în rolul principal.

 

Reveniți de la cabine mai mult cu gândul la weekend, „alb-albaștrii” au lăsat garda jos, dându-le adversarilor șansa de a strânge, ușor, diferența. A fost nevoie de capacul lui Burlacu la Gallimore pentru ca ploieștenii să interacționeze, din nou, cu baschetul de calitate afișat în prima repriză, iar atacul să prindă puțină culoare.

 

La adăpostul unui avantaj destul de consistent, scor 66-53 (min 30), CSU Aseosft nu a fost ferită de emoții în sfertul decisiv. Coșul din downtown semnat de Pavkovic a tăiat diferența la doar nouă lungimi, iar criza de idei instalată în evoluția amfitrionilor a lăsat loc de interpretări din partea adeversarului. S-a dovedit, însă, un simplu foc de paie, întrucât reușitele din acțiune ale lui Mohammed și Guțoaia au rezolvat soarta întâlnirii, cu toată opoziția aceluiași Pavkovic.

 

La mijlocul săptămânii viitoare, CSU Asesoft va juca pe terenul codașei Farul Constanța, în ultimul “antrenament cu public” înaintea derbiului cu CSM Oradea, din Sala Olimpia.

sursa : http://www.csuasesoft.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s