Simona Halep a câștigat turneul de la Doha: 6-2, 6-3 cu Kerber!


**VIDEO** Halep a câștigat turneul de la Doha: 6-2, 6-3 cu Kerber! Românca, la cel mai bun rezultat al carierei

Simona Halep (22 de ani) a câștigat cel mai important turneu al carierei! Compatrioata noastră a bifat cel de-al șaptelea titlu din circuitul WTA, după victoria înregistrată în finala de la Doha, cu Angelique Kerber – 6-2, 6-3!

Este primul turneu de categorie WTA Premier 5 adjudecat de sportiva din Constanța. În urma succesului de la Doha, Halep va urca pe locul 9 în clasamentul mondial, va primi 900 de puncte și 441 000 de dolari. Evoluția Simonei a fost senzațională, la același nivel foarte ridicat pe care l-a arătat în partidele precedente cuErrani și Radwanska.

Cea mai bună jucătoare din România a avut nu mai puțin de 23 de lovituri direct câștigătoare și s-a impus de 4 ori pe serviciul adversarei. Serviciul a fost și el la înălțime – Simona a salvat toate cele 4 mingi de break pe care le-a avut Kerber.

STATISTICA PARTIDEI

În carieră, Halep câștigase 2 298 187 de dolari, iar premiul de laDoha depășește încasările româncei din întreg anul 2014. Până la startul competiției din Qatar, Simona a luat în acest an 258 542 dolari americani.

Pentru noua ocupantă a locului 9 WTA urmează competiția de la Dubai, la startul căreia este cotată din nou cu cea de-a șaptea șansă la cucerirea titlului, la fel ca la Doha. În primul tur, jucătoarea din țara noastră o va înfrunta pe Alize Cornet.

Vezi video aici :

sursa:

http://www.digisport.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s