” Greu de ucis “.CSU Asesoft – Gaz Metan Mediaș 82-68 (43-33)


CSU Asesoft: Popovic, Mohammed, Guțoaia, Burlacu, Lee
Gaz Metan: Kemp, Shiloh, Dumitrescu, Bogavac, Radetic

Campionii au „turnat gaz pe foc” în lupta pentru supremație în Liga Națională, promovând fără mari emoții „”restanța” cu un adversar de calibru, aflat însă în suferință. Venită la Ploiești cu doar 9 jucători valizi, echipa lui Marcel Țenter s-a sufocat în „Olimpia” și rămâne departe de pozițiile de play-off, lucru rar întâlnit pentru o echipă ce nu și-a spus încă ultimul cuvânt în EuroChallenge.

Ecartul numeric, existent între cele două bănci de rezerve, nu a contat câtuși de puțin în secvența inaugurală. După un început bun, ilustrat de reușitele din acțiune ale lui Guțoaia și Mohammed, ploieștenii au intrat în criză de idei. Micuțul Kemp a restabilit echilibrul aproape de unul singur, iar sârbul Marojevic, venit de pe bancă, i-a creat o oarecare stare de disconfort finlandezului Lee.

În tentativa de a reîmprospăta ofensiva, Arnautovic a apelat la Tica și Marshall, cei doi furnizând imediat 9 puncte care au răsturnat balanța: 34-25 (min 15). Cu Mohammed – în rolul dirijorului, CSU Asesoft a continuat să domine ostilitățile până la pauză, jocul la intercepție bulversând, ulterior, defensiva greoaie a medieșenilor.

Partea secundă și-a păstrat în mare aceleași coordonate. Mult mai atenți în apărare, Burlacu și colegii săi au practicat un baschet disciplinat în ofensivă, menit să aducă puncte ușoare. Un parțial de 8-0 părea să lămurească datele problemei, dar ardelenii au refuzat să predea armele atât de devreme. Kemp și Dumitrescu au ținut Gazul în viață prin aruncări necontestate, de la distanță, iar, la celălalt panou, Lee și-a dat drumul la joc, finalizând deseori cu panoul, de lângă Radetic.

La adăpostul unei diferențe consistente, formată aproape în permanență din două cifre, „alb-albaștrii” au tratat cu mult calm sfertul decisiv. Profitând de absența lui Adamovic, accidentat, Popovic a orchestrat de unul singur atacul și, chiar dacă nu a ieșit în evidență la finalizare, și-a pus colegii în valoare, printr-o serie de asisturi, unele chiar din propria jumătate. Burlacu, Mohammed și același Popovic s-au întrecut, pe final, în coșuri de la distanță, campionii revanșându-se cu vârf și îndesat pentru eșecul din tur.

Cu trei victorii consecutive la activ, CSU Asesoft rămâne pe podium și, etapa viitoare, va poposi în „jungla”din Tg. Mureș pentru o nouă reeditare a finalei cu „happy-end” din sezonul trecut.

Scorul pe sferturi: 22-20, 21-13, 22-21, 17-14

CSU Asesoft: Szijarto (1pd), Burlacu (6p, 3pd, 1cap, 2×3), Marshall (7p, 2rec, 2pd), Mohammed (29p, 7rec, 5pd, 2×3), Tica (8p, 2rec, 2pd), Lee (17p, 4rec), Krapic (5rec), Popovic (8p, 6rec, 8pd, 1×3), Guțoaia (7p, 2rec, 1×3)
Echipa: 2p-67%, 3p-29%, FT-71%, 30rec, 21pd, 9mp, 10mc, 1cap

Gaz Metan Mediaș: Shiloh (12p, 7rec), Dumitrescu (12p, 4×3), Kemp (13p, 3rec, 7pd, 2×3), Marojevic (8p, 4rec), Radetic (10p, 6rec, 2×3), Bogavac (13p, 9rec, 1cap, 1×3)
Echipa: 2p-55%, 3p-35%, FT-69%, 33rec, 12pd, 19mp, 5mc, 1cap

sursa:www.csuasesoft.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s