Targul de miere – Campina 2014


Asociația Apicola Valea Prahovei, membră a Federației Asociațiilor Apicole din România-ROMAPIS, având parteneri Consiliul Local si Primăria municipiului Câmpina, organizează a noua ediție a acestei manifestări, continuând o tradiție ce depășește 500 de ani. Evenimentul se va desfășura în spațiul Casei Tineretului, interior și exterior, pe o suprafață totală de cca 3000 mp.

Târgul Mierii adună cei mai pricepuți apicultori din țară dar și participanti din țările vecine.

Anul trecut Târgul Mierii s-a bucurat de prezența a peste 12.000 de vizitatori iar apicultorii au comercializat tone de miere.

Vizitatorii târgului vor găsi si în 2014 peste 20 de sortimente diferite din acest minunat dar al naturii, de la miere de salcâm, polifloră, tei până la sortimente rare ca cea de sânziene, mentă sau pomi fructiferi şi zeci de alte produse apicole: faguri cu miere, miere cu nuci, cu scortişoară sau cu cătină, siropuri cu miere, polen propolis etc .

La manifestarea din acest an și-au anunțat prezența două mari firme internaționale producătoare de utilaje și echipamente apicole: Thomas din Franța și Quarti din Italia. Compania Thomas va prezenta la Târgul Mierii Câmpina linia de extractie a mierii prezentată la expozitia mondială Apimondia Kiev in luna octombrie 2013, iar Quarti echipamente apicole profesionale.

Albina Nina, mascota Târgului, va aduce zâmbetul pe fețele copiilor dăruindu-le miere, iar cei mari vor gusta din Butoiul cu Miere.

PROGRAM

Vineri 14.02.2014.
ora 11.00 Deschiderea manifestării
Concursuri
– Cel Mai Bun Degustător de Miere
-Cel mai mare mâncător de miere – eveniment unic
Sunt invitați să participe toți cei care au dorința și putința să înghită 1,5 kg miere în mai puțin de trei minute. Participanții sunt provocați să doboare recordul din 2013 a lui Cornel Şchiopu, care a înghițit 1,5 kg miere în numai 18 secunde!!…., și a plecat acasă cu bicicleta oferită ca premiu de organizatori.

Sâmbătă 15.02.2014
Concurs
-Cea Mai Bună Miere
-Adunarea generală a Federației Asociațiilor Apicole din Romania-ROMAPIS
Duminica 16.02.2014
– Ora 10.00 Simpozion S.O.S. Sănătatea albinelor.

 

sursa: http://www.max-media.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s