ÎN VARĂ ÎNCEP LUCRĂRILE LA PASAJUL PESTE CALEA FERATĂ DE LA GARA DE VEST


Ploieştenii care stau zeci de minute la coadă la bariera de pe Strada Mărăşeşti au motive de bucurie. Una dintre cele mai importante măsuri de fluidizare a traficului din Ploieşti va fi pus în practică cel târziu în vară. Este vorba despre proiectul“Accesibilitate şi fluidizare trafic către zona industrială Ploieşti Vest şi platforma industrială Brazi – Pasaj suprateran peste calea ferată Bucureşti-Braşov”, care a fost deja semnat. Viitorul pasaj va lega Ploieştiul cu DN1, A3, cu Târgşoru Vechi, zona industrială Ploieşti Vest şi platforma industrială Brazi.

“Aş fi preferat un pasaj subteran, dar e bun şi unul suprateran. Pasajul va avea peste 17.000 de metri pătraţi. Rampa de intrare a acestui pasaj dinspre Ploieşti va fi cât se poate de abruptă, motiv pentru care am prevazut, împreună cu proiectantul degivrare, ca să nu se facă polei şi să ne trezim că alunecă maşinile de pe pod”, a precizat primarul Iulian Bădescu. Practic, podul va avea o lungime de peste 470 de metri, strada Mărăşeşti va fi extinsă de la două la patru benzi şi va fi realizat un sens giratoriu. Totodată, riveranii vor avea la dispoziţie patru drumuri de acces de-a lungul pasajului, iar bicicliştii vor avea la dispoziţie o pistă cu o lungime de 1.550 m.

Un alt proiect ce are în vedere fludizarea traficului şi care va fi pus în practică anul acesta este lărgirea părţii carsosabile de la Podul Înalt, pe patru benzi, pentru a avea o ieşire suficient e largă din Ploieşti către Parcul Industrial.

sursa:www.phon.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s