BCM U Pitești – CSU Asesoft 86-82 (46-44)


Datul din coate într-o bătălie începută sub așteptări, în „zodia greșelilor”, nu reprezintă întotdeauna alibiul perfect pentru o victorie „pe muchie de cuțit”. Au simțit-o, pe pielea lor, campionii României, care au picat primul examen al sesiunii de iarnă, susținut în fața unei săli arhipline, dornice să-și facă numărul în spectacolul afișat pe parchet.

Startul indecis de partidă oferit de „alb-albaștri” a fost speculat cu abilitate de argeșeni. Barro și Durkovic au furnizat puncte ușoare, în urma unor combinații rapide, în vreme ce, în tabăra ploieștenilor, faulturile comise începeau să atârne greu în desfășurarea ulterioară a întâlnirii. Nevoit să mute în permanență, Arnautovic a găsit echilibrul între atac și apărare datorită jucătorilor veniți de pe bancă. Tica și Guțoaia au intrat bine în meci, punând umărul la redresarea corabiei prahovene, iar Krapic, de la semidistanță, ținea Asesoftul aproape: 41-36 (min 18). Fără Barac, eliminat pentru două greșeli antisportive în debutul părții secunde, piteștenii au început să piardă tot mai mult teren, lucru cofirmat de aruncarea de la distanță a lui Burlacu, pentru 57-62 (min 26).

Trecerea pe bancă a lui Adamovic, cauzată de acumularea celei de-a patra greșeli personale, a „scurtcircuitat” evoluția campionilor. Sinadinovic a continuat să le dea mari bătăi de cap ploieștenilor, prin reușite de la distanță, spre disperarea lui Arnautovic, care a apelat, pe rând, la Szijarto, Mohammed și Marshall pentru așezarea acțiunilor ofensive. În avantaj minim, scor 81-80, la intrarea în ultimul minut, BCM U Pitești a gestionat mai bine finalul, Tutt parafând, de la libere, victoria gazdelor după o minge furată din brațele lui Mohammed.

După acest al patrulea eșec stagional, pentru campioni urmează reeditarea finalei din urmă cu două sezoane. Derbiul etapei a 16-a, CSU Asesoft – BC Timișoara, se va disputa vineri, 31 ianuarie, de la ora 18:00, în Sala Olimpia.

sursa:

http://www.csuasesoft.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s