Petrolul Ploiesti – Sturm Graz 1-1 in primul amical din 2014


 

petrolulsturmPetrolul Ploieşti a încheiat nedecis, scor 1-1 (1-1), primul meci amical din 2014, disputat în această după-amiază, în Turcia, în compania formaţiei austriece Sturm Graz, ocupanta locului al 6-lea din Tip3-Bundesliga. Golul formaţiei pregătite de Cosmin Contra a fost marcat de Manasse Enza-Yamissi (foto), în minutul 32, cu o frumoasă lovitură de cap după un corner executat de Boudjemaa, în timp ce austriecii au egalat înainte de pauză (43), prin Beichler, dintr-un penalti comis de Bornescu la finalul unei faze născute însă dintr-o eroare a lui Hoban.

Cosmin Contra l-a folosit titular pe Mutu, distribuindu-l în rolul de vârf retras, în spatele lui Abel Camara, dar „Briliantul” n-a ieşit prea mult în evidenţă. A jucat simplu, fără „floricele”, şi a fost periculos doar la o lovitură liberă de la 25 de metri pe care a executat-o pe lângă bara din dreapta a porţii adverse (20). De altfel, tot jocul Petrolului din prima repriză a fost destul de lent, previzibil, oarecum explicabil pentru o perioadă de pregătire centralizată, cu antrenamentele grele care afectează prospeţimea jucătorilor. Primul „11” al ploieştenilor a arătat astfel: Bornescu – Achim, Hoban, Enza-Yamissi, Guilherme – Mustivar (cpt), De Lucas – Boudjemaa, Mutu, Morar – Abel Camara.

La pauză, Contra a făcut opt schimbări, păstrându-i pe teren doar pe Enza-Yamissi, Achim şi Guilherme, mai degrabă în lipsa altor soluţii, mai ales că, pe lângă portarii Povilas şi Oprea şi puştiul I. Ilie, a trebuit să-i menajeze pe Albin şi Walter Fernandez, din raţiuni medicale. A debutat şi Zicu, pe acelaşi post ca şi Mutu, cel de play-maker, dar stângaciul a părut neacomodat, remarcându-se doar cu pasa în urma căreia Priso a ratat singur cu portarul (76). Ocaziile nu au fost mai multe şi mai clare decât în primele 45 de minute, „lupii” avândm în afara situaţiei lui Priso, doar două şanse ceva mai clare, de fiecare dată după centrările lui Beţa, de pe stânga: întâi, Priso a lovit greşit balonul, recentrând în faţa porţii în locul unui şut periculos (66), apoi Zicu i-a pus mingea înapoi lui Younes, dar reluarea tunisianului, de la 15 metri, nu l-a pus în mare dificultate pe portarul austriac (80). Formula folosită de Contra în partea secundă a arătat astfel: Pecanha – Achim (55 Alcenat), Geraldo, Enza-Yamissi (65 Mustivar), Beţa – Romario, Teixeira – Priso, Zicu, Guilherme (65 De Lucas) – Younes.

Următorul amical al Petrolului în Turcia va avea loc duminică, în compania ruşilor de la Anji Makhachkala.

http://www.republicanul.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s