“9 ne este dor de Toni Alexe “ . CSU Asesoft Ploieşti – CNMV Ploieşti 99-99!


La 9 ani de la ultima sa apariţie pe parchetul sălii Sporturilor “Olimpia “, Toni Alexe a fost comemorat printr-un spectacol baschetbalistic.

Campionii au jucat între ei

Arnautovic, Burlacu ,  Szijarto, Ţica, Lee, Mohamed vs Neagu, Cazan, Ene.

Adică actualii campioni şi viitorii s-au întâlnit într-un meci inedit, organizat de către CSU Asesoft Ploieşti în parteneriat cu YouthBank Ploieşti.

Înainte să înceapă meciul, campionii en-titre şi baschetbaliştii Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” ( campioni naţionali în Turneul Liceelor, au depus coroane de flori în fata posterului lui Toni Alexe, aflat în stânga sălii.

A urmat un spectacol total de baschet, cele două team-uri au realizat faze demne de marile meciuri de NBA, pase prin spatele adversarilor, slam-dunkuri, driblinguri ca la fotbal, reuşite de la distanţă şi faze amuzante.

Cele două echipe au purtat tricouri speciale cu numărul 9, de culoare albastră şi albă (albastrii CSU Asesoft – albii LMV).

„A fost o iniţiativă extraordinară a Asesoftului, care ar trebui să se permanentizeze în anii viitori. Toni Alexe va rămâne, pentru toți cei care l-au cunoscut, un exemplu de urmat, atât ca baschetbalist cât şi ca om, iar astfel de acţiuni, care îi cinstesc memoria, nu pot decât să ne bucure enorm”, a declarat profesorul Nicolae Băcanu, antrenorul echipei de baschet a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”.

Liceenii au avut galerie

Cea mai bună echipă de baschet din ţară, la nivelul scolar , a fost încurajată,de o galerie  formată din 300 de suporteri, care au scandat timp de mai multe minute “LMV, LMV, LMV “, dominând fondul sonor, chiar dacă aproape toată sală a ţinut cu  elevii .

La pauză, spectatorii au fost invitaţi să liciteze pentru o minge de baschet şi un tricou, cu autografele jucătorilor de la CSU Asesoft.

După meci, în faţa Sălii Sporturilor au fost aprinse în jur de 200 de lumânări (aşezate în forma numelui “Unicului Căpitan “) şi au fost înălţate lampioane, în memoria lui Toni Alexe.

„Mulţi dintre aceşti copii sunt fani declaraţi ai baschetului şi vin de ani buni în Olimpia. Le mulţumim pentru susţinere şi îi aşteptăm în număr cât mai mare şi la meciurile din cadrul campionatului destinat liceelor”, a declarat la final, domnul profesor şi antrenor Nicolae Băcanu.

Scorul final a fost 99-99, un scor care reprezintă numărul de pe tricou al “Unicului Căpitan “…

1 500 euro pentru realizarea unor proiecte în școlile și liceele din oraș

În aproximativ două ore au fost donate 1.500 de euro, această sumă urmând a fi dublată de BRD pentru a veni în sprijnul fundației YouthBank, unul dintre noii  parteneri a  celor de la CSU Asesoft Ploieşti.

YouthBank a oferit celor două echipe trofee și diplome.

Kaproni şi Radpro Auto au adjudecat licitația pentru mingea și tricoul semnate de jucătorii campioanei, coroanele depuse la posterul lui Toni Alexe, vor fi duse la crucea ‘capitanului “, de la Sinaia.

Deoarece a fost o partidă amicală şi rezultatul a fost pentru Toni Alexe, statistică nu este importantă.

Gabi Dima
P1110028P1110037P1110124P1110128P1110131P1110136P1110144

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s