Campionii au pierdut si-n Bulgaria. Lukoil Academic – CSU Asesoft 92-77 (47-36)


Lukoil Academic – CSU Asesoft 92-77 (47-36)

Lukoil: Verginis, Avramov, Tucker, Veselinov, Lalic

CSU Asesoft: Adamovic, Guțoaia, Marshall, Zekovic, Tica

Amărăciunea înfrângerii cu Hapoel Ierusalim a prins rădăcini, în ultimele zile, în tabăra campionilor. La ultima reprezentație „la nivel înalt” din actualul sezon, elevii lui Arnautovic nu au putut înlocui „dezamăgirea” cu „dorința de revanșă”, scenariul partidei de la Sofia curgând lin, încă de la început, către un deznodământ dinainte anticipat de casele de pariuri.

Aliniind o formulă mai degrabă experimentală, menită să le ofere, din start, minute și jucătorilor mai puțin utilizați în actuala campanie europeană, CSU Asesoft a avut un start anevoios de partidă. Contraatacurile finalizate de Tucker și punctele ușoare, de sub coș, venite din partea lui Lalic, au instalat gruparea gazdă la cârma jocului, bulgarii conducând chiar și la 12 puncte, scor 29-17, la finalul primului sfert.

Introducerea americanului Dunn pe poziția 1 a schimbat, ușor, datele problemei. Atacurile ploieștenilor au avut o cu totul altă consistență, iar finalndezul Lee, aproape fără greșeală din acțiune, a destabilizat, la interior, defensiva bulgarilor. După un timp de odihnă cerut inspirat de grecul Dimitrios Galanis, scor 31-26 (min 16), Lukoil a dictat din nou tempo-ul, reușind, până la pauză, să refacă aproape în totalitate diferența înregistrată la capătul secvenței inaugurale.

Apatia prezentă în evoluția „alb-albaștrilor” a lămurit soarta meciului încă din debutul părții secunde, aproape fără voia vecinilor de la sud de Dunăre. Pierderile de posesie și jocul de multe ori pe cont propriu al prahovenilor au fost elementele speculate cu ușurință de Lukoil Academic, americanul Tucker transformându-i deseori pe fundașii lui Arnautovic în simple jaloane. În condițiile date, ultimele zece minute s-au jucat doar pentru statistici, bulgarii, cu o viteză în plus, „iritând” și mai mult defensiva adversă, iar ploieștenii, resemnați, încercând pe cât posibil să limiteze proporțiile scorului. 

http://www.csuasesoft.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s