Cadoul lui Younes pentru Contra. Petrolul Ploieşti – “U” Cluj 2-0


 

Golgheterul Petrolului a decis partida cu „U” Cluj/De la Hamza pentru Cosmin!Ultima apariţie a “lupilor” pe “Ilie Oană” în  2013 a coincis cu o victorie clară obţinută în faţa lui “U” Cluj, într-un meci contând pentru prima etapă a returului stagiunii 2013-2014. Jocul a fost decis de “dubla” lui Hamza Younes, tunisianul făcându-i, astfel, cadoul perfect lui Cosmin Contra, în ziua în care tehnicianul a împlinit 38 de ani.

Cu Contra în zi aniversară şi cu Mutu în loja de pe “Ilie Oană”, Petrolul nu putea rata şansa de a-şi trece în cont o nouă victorie, a zecea din acest campionat. E drept, Clujul n-a fost chiar cel mai comod adversar, cel puţin în primele 30 de minute, asta şi pentru că formaţia ploieşteană n-a mai avut acel forcing de început cu care obişnuia să-şi sufoace adversarele încă din start.

Jocul s-a legat greu, mingea a ajuns anevoios în faţa porţii ardelenilor, iar atunci când s-a ivit şansa deschiderii scorului Albin (27) a finalizat superficial, după o cursă senzaţională de circa 40 de metri, la capătul căreia se afla faţă în faţă doar cu Vlad Niculescu. Prima repriză părea să meargă către un scor “alb”, însă Hamza Younes (39) a arătat de ce este, probabil, cel mai bun atacant din Liga I, tunisianul trimiţând în plasă, din întoarcere, de la marginea careului mic, după o fază începută cu centrarea de pe dreapta a lui Priso şi continuată de pasa, cu capul, a lui Teixeira.

Odată găsit drumul spre gol, misiunea “lupilor” a devenit mult mai facilă, iar Younes (52) a lămurit situaţia, transformând în gol un şut-centrare al lui Priso. La 2-0 totul era terminat, pentru că “şepcile roşii” n-au avut forţa necesară să alerge după o răsturnare miraculoasă, scăpând, chiar, de la o înfrângere şi mai drastică, după ratarea imensă a lui Dore (90+2).

Petrolul a urcat, după această victorie, pe locul doi, cu 37 de puncte, iar joi, de la ora 20.30, vor încheia anul cu meciul pe care îl vor disputa, în deplasare, la Târgu Jiu.

Un antrenor fericit

După ce un stadion întreg i-a cântat La Mulţi Ani! înainte de startul partidei, Cosmin Contra a intrat, la final, pe mâna elevilor săi. Aceştia nu şi-au menajat tehnicianul, stropindu-l din cap până în picioare cu şampanie. “Sunt foarte bucuros pentru cele trei puncte câştigate, pentru că mi-a fost frică de acest meci, iar băieţii mi-au făcut cel mai frumos cadou de ziua mea. Younes mi-a zis, la pauză, că n-a putut să-mi dedice primul gol, dar o să o facă la cea de-a doua reuşită. S-a ţinut de cuvânt!”, a afirmat, Contra, la conferinţa de presă.

Mutu a ajuns la meci

Golgheterul Petrolului a decis partida cu „U” Cluj/De la Hamza pentru Cosmin!Aşa cum anunţase pe un site de socializare, Adrian Mutu a ajuns pe “Ilie Oană” la meciul din această seară. Fotbalistul a părăsit arena la câteva minute după încheierea ostilităţilor, fără să apuce să se întâlnească cu Contra sau cu viitorii săi coechipieri. “99% situaţia este rezolvată şi voi fi jucătorul Petrolului”, a spus Mutu, cel care a văzut meciul alături de Gicu Grozav.

La partida dintre Petrolul şi “U” Cluj a asistat şi francezul Florent Sauvadet, fostul jucător al “galben-albaştrilor” din sezonul trecut. Fără angajament în momentul de faţă, Sauvadet a venit să-şi vadă vechii prieteni. “Nici nu ştiam că a fost la meci. Probabil că a venit să-şi vadă foştii colegi, nu are legătură vizita lui cu o posibilă reîntoarcere la Petrolul. Oricum, legat de transferuri, pot să spun că nu e nimic adevărat nici cu Brandan, nici cu Malonga sau cu alte nume care s-au vehiculat în ultimele zile”, a spus Cosmin Contra.

FC Petrolul Ploieşti – “U” Cluj 2-0 (1-0)

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: 8000. Marcator: Younes (39, 52).

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo Alves (cpt), Benga, Guilherme – De Lucas (75 Boudjemaa), Hoban – Priso, Albin (64 Dore), Teixeira (60 Mustivar) – Younes. Antrenor: Cosmin Contra.

“U” Cluj: Niculescu – Ciupe, Abrudan, Ninu, Mendy – Bucşă (cpt), Cristocea – Rilke, Kovacs (19 Calcan), Borza (74 Ursu) – Lemnaru. Antrenor: Mihai Teja.

Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Mircea Grigoriu (Bucureşti) şi Iulian Radu (Bucureşti).

Observatori: Dan Berbecaru (Rm. Vâlcea, FRF) şi Mircea Călin (Bucureşti, LPF).

Cartonaşe galbene: Priso (40), Mustivar (64)/Borza (45+1), Rilke (84).

 

http://www.republicanul.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s