Comunicate presa Muzeul de Istorie Ploiesti


MONARHIA ȘI ÎNFĂPTUIREA ROMÂNIEI MODERNE

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova invită publicul miercuri, 11 decembrie 2013, la ora 17.00, la vernisajul expoziției permanente MONARHIA ȘI ÎNFĂPTUIREA ROMÂNIEI MODERNE. Expoziția aduce în atenția publicului o serie de obiecte din bogatul și variatul patrimoniu cultural mobil, privind istoria familiei regale române, deținut de muzeu și evidențiază legăturile familiei regale cu meleagurile prahovene. Sunt expuse fotografii cu membrii familiei regale, cărți poștale, porțelanuri, medalii, plachete, dar și articole de presă din ziarele de epocă.

În cadrul vernisajului va fi lansat și albumul CAROL AL II-LEA. Portretul unui rege, a cărui apariție a fost prilejuită de împlinirea a 120 de ani de la naștere și comemorarea a 60 de ani de la moartea regelui supranumit în epocă ”voievodul culturii”.

Lucrarea a fost realizată în colaborare cu importante personalități culturale, respectiv istoricul dr. Narcis Dorin Ion – director general al Muzeului Național Bran, academicianul Răzvan Theodorescu  și cu două muzee de prestigiu – Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Municipiului București.

Nichita – 30 de ani de eternitate

Vineri, 13 decembrie 2013, ora 12.00, la sediul Muzeului memorial ”Nichita Stănescu” din Ploiești, str. Nichita Stănescu, nr.1,  se va desfășura acțiunea comemorativă ”Nichita – 30 de ani de eternitate”.

Programul activității va cuprinde o slujbă religioasă de comemorare, inaugurarea bustului poetului – realizat de sculptorul Ștefan Macovei, un program artistic de colinde tradiționale, susținut de elevi ai Școlii cu clasele I –VIII Corlătești, sub îndrumarea doamnei învățătoare Marcela Enache și vizionarea unui interviu cu mama și sora poetului.

Participă criticul literar Alex Ștefănescu, oficialități locale, foști colegi ai poetului, cadre didactice și elevi.

COLINDE ÎN CASA LUI HAGI PRODAN

            Vineri, 13 decembrie 2013, la ora 12.00, în casa lui Hagi Prodan – Muzeul ”Casa de târgoveț din secolele al XVIII-lea – al XIX-lea” vor răsuna glasuri de copii cântând colinde.

Activitatea se desfășoară în cadrul unui parteneriat cu Grădinița ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

Copiii vor împodobi bradul cu ornamente confecționate chiar de ei din materiale reciclate.

Biroul Relații publice

Irina Voinescu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s