Campionii au pierdut drastic la Sibiu. CSU Sibiu – CSU Asesoft 92-69 (49-31)


 

CSU Sibiu – CSU Asesoft 92-69 (49-31)

CSU Sibiu: Johnson, Bojovic, Austin, Nelson, C. Lee
CSU Asesoft: Dunn, Marshall, Mohammed, Burlacu,G. Lee

Mai mult cu gândul la jocul de miercuri, împotriva lui Hapoel Ierusalim, ploieștenii au avut o prestație modestă la Sibiu. Înfrântă la o diferență deloc ușor de digerat, în condițiile datelor oferite de cele două garnituri, CSU Asesoft trebuie să strângă rândurile cât mai repede cu putință pentru a evita un alt naufragiu, de această dată în EuroCup. 

Campionii au avut o primă repriză de coșmar, în care nu au reușit să oprească „erupția” vulcanului galben din „Transilvania”. Era abia minutul 2 când Arnautovic a solicitat timp de odihnă la scorul de 7-0, iar prahovenii aveau să tragă, pentru moment, învățămintele necesare. Duelul dintre cei doi „Lee” – Christopher și Gerald, a fost adjudecat de centrul Asesoftului, finlandezul având, de altfel, o prestație ireproșabilă pe parcursul secvenței inaugurale.

Eforturile sale au fost, însă, zădărnicite de lipsa de agresivitate a „alb-albaștrilor” pe faza de apărare. Ceskovic și Austin și-au fixat deseori adversarii pe semicerc, întorcând plasa de la distanță, iar incursiunile lui Bojovic au adus puncte importante trupei lui Miodrag Perisic. Cum toate aceste aspecte nu ar fi fost îndeajuns pentru a face diferența, elevii lui Arnautovic au mai primit o lovitură în finalul sfertului 2. Vizibil deranjat de reușita lui Bojovic din fața sa, Marshall și-a vărsat nervii pe Crăciun, lovindu-l cu mingea în față – gest ce i-a adus americanului descalificarea.

Nici măcar când au dorit să le răspundă sibienilor cu aceeași monedă, campionii nu au ieșit în avantaj. Coșul lui Dunn de la mare distanță a trezit furia gazdelor și Ceskovic a mai încărcat o dată din downtown pentru a duce scorul la un greu de imaginat 63-39 (min 25). De aici și până la dezastru nu a mai fost decât un singur pas, ultimele zece minute jucându-se mai mult cu ochii pe cronometru, decât pe tabelă. Szijarto, Guțoaia și, pe final, Negoițescu au mai îndulcit din amarul înfrângerii, a doua din acest sezon pentru campionii en-titre. Și, conincidență sau nu, tot în Ardeal și tot înaintea unui meci extrem de important în EuroCup.

http://www.csuasesoft.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s