Ca-n Romania…Lacune serioase de organizare din partea autorităţilor la scandalul dintre suporterii petrolisti si jandarmi


Incidentele de duminică seară, când aproape 1300 de suporteri ploieşteni au fost bătuţi şi întorşi din drum, pentru ca apoi incidentele să se repete şi la Ploieşti, cu adevărate ciocniri stradale în centrul oraşului, pun serioase dubii asupra modului în care a fost organizată deplasarea de către autorităţi şi cum au fost respectate măsurile de ordine. Iarăşi, puţini au înţeles cum de au ajuns jandarmii bucureşteni să facă ordine pe străzile Ploieştiului, din moment ce jandarmeria prahoveană avea suficiente efective prin cele două unităţi existente în Ploieşti.

De data aceasta, măsurile de ordine au fost asigurate de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova. Este un lucru neobişnuit, deoarece, de obicei, acestea erau asigurate de către subofiţerii Grupării Mobile „Matei Basarab“, Ploieşti.

De ce s-a renunţat la serviciile Grupării Mobile ?               

După cum ştim, de câte ori măsurile au fost asigurate de Gruparea Mobilă nu au existat incidente, ori au fost de mică anvergură. De exemplu, la meciul din cadrul competiţiei pentru Cupa României care s-a desfăşurat pe 31 octombrie, pe stadionul din Giuleşti, măsurile de ordine au fost asigurate de jandarmii Grupării Mobile şi nu au fost incidente majore.

Nimeni nu a înţeles cum au ajuns  jandarmii bucureşteni să însoţească coloana de autocare care se deplasa către stadionul din Ghencea. Intervenţia în forţă asupra suporterilor din autocare rămâne fără explicaţie, deocamdată. Incidentele au fost amplificate după ce suporterii au fost luaţi din nou la bătaie, tot de militarii bucureşteni şi în preajma stadionului Ilie Oană, din Ploieşti.

Era nevoie de scutieri din Capitală pentru a face ordine la Ploieşti ?

– See more at: http://www.jurnalulph.ro/administratie/4270-scandalul-de-duminica-lacune-serioase-de-organizare-din-partea-autoritatilor.html#sthash.4YAjDflp.dpuf

sursa:jurnalulph.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s