CSU Asesoft – U Mobitelco Cluj 73-66


30.11.2013

asesoft leeCSU Asesoft – U Mobitelco 73-66 (34-23)

CSU Asesoft: Adamovic, Mohammed, Marshall, Burlacu, Lee
U Mobitelco: Medvedj, Cuic, Hargrove, Silvășan, Lalovic

Nici măcar scorul strâns de la final nu poate cataloga drept un „derby” confruntarea dintre cei doi mari rivali ai baschetului autohton. Judecând la gradele temperaturii de afară, meciul a semănat, în multe momente, cu o cursă solitară pentru victorie, doar evoluția „caldă” a ardelenilor, din ultimul sfert, animând un pic regia unui duel controlat clar de campionii en-titre.

Mohammed a luat jocul pe cont propriu în debutul partidei. Două reușite din spatele semicercului, urmate de o alta de la semidistanță au făcut ca ploieștenii să-și construiască un avantaj confortabil în fața unei echipe aflate în criză de soluții în ofensivă. Deși finalul primului sfert le-a aparținut oaspeților, care au replicat prin căpitanul Silvășan și sârbul Kuburovic – acesta din urmă inspirat introdus pe parchet, campionii au respirat un cu totul alt aer până la pauză.

Lee a „intrat în priză”, înțepând cu regularitate spațiul de trei secunde advers, iar Dunn, trimis de Arnautovic pentru a-l înlocui pe bosniacul Adamovic, a oferit consistență atacului. Cu doar zece puncte cedate în sfertul secund, CSU Asesoft a intrat la cabine din postura liderului autoritar, scor 34-23.

Datele problemei nu s-au schimbat aproape deloc în repriza secundă, asta în ciuda unui început mai bun al clujenilor, „stins” însă cu rapiditate de elevii lui Arnautovic. Americanii Dunn și Marshall au alimentat ofensiva prin trei coșuri consecutive de la distanță, scor 55-36, făcându-l pe antrenorul „studenților”, Dorin Pintea, să „arunce prosopul” și să ordone retrasarea schemelor. A fost, totuși, o decizie tardivă luată de banca ardelenilor, întrucât campionii nu au mai privit deloc înapoi, reușind să păstreze intactă diferența până la jumătatea sfertului decisiv.

Hargrove, de trei ori din acțiune, și Silvășan – cu o „triplă” din 90 de grade, au readus speranța în tabăra clujenilor: 64-54. Arnautovic a sesizat imediat pericolul și a solicitat un timp de odihnă pentru a corecta evoluția campionilor. Deși Hargrove a continuat să le dea ceva bătăi de cap foștilor săi colegi în secvențele de final, CSU Asesoft și-a adjudecat, în cele din urmă, o victorie meritată, menitată să ofere continuitate în întrecerea internă și, totodată, încredere înaintea confruntărilor vitale cu Igokea, Hapoel și Lukoil, din EuroCup.

Continuare : 

sursa:

http://www.fairplaydeprahova.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s